Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paksoi-met-sinaasappel
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Was de paksoi en snijd de onderkant eraf, maar zorg ervoor dat de paksoi niet uit elkaar valt. Snijd de mini paksoi door de helft of in vieren.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit bij voorkeur een gietijzeren pan op hoog vuur. Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de paksoi mooi goudbruin aan beide kanten.
Voeg de gember, knoflook en sjalotjes toe en bak dit 2 minuten mee.
Schenk het sinaasappelsap erbij samen met 2 eetlepels sojasaus en laat de paksoi beetgaar worden in het vocht.
Draai de paksoi eventueel nog een keer om en breng op smaak met zwarte peper en een scheutje sesamolie. Maak af met sinaasappelrasp en een kleine handvol sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Hoe snijd ik paksoi?
Paksoi snijden kan op verschillende manieren en is vooral afhankelijk van het formaat van de paksoi.
Een kleine paksoi kun je het beste in de lengte door de helft of in vieren snijden. Een grote paksoi kun je het beste in stukken van ongeveer 3 tot 5 centimeter snijden.
Hoe bereid ik paksoi?
Paksoi bereiden kan op verschillende manieren, de meest voorkomende manier is paksoi wokken.
Je kunt de paksoi ook in de pan bereiden door deze te bakken, roerbakken of stoven. Stoof de paksoi bijvoorbeeld in boter, bouillon of sinaasappelsap. Paksoi is het lekkerste als deze beetgaar is.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.