Paksoi met sinaasappel
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Paksoi met sinaasappel veganistisch

Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.

30 minuten
4 personen
Paksoi met sinaasappel ingrediënten

Recept paksoi met sinaasappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 30-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Was de paksoi en snijd de onderkant eraf, maar zorg ervoor dat de paksoi niet uit elkaar valt. Snijd de mini paksoi door de helft of in vieren.

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Paksoi met sinaasappel
Paksoi met sinaasappel

Paksoi met sinaasappel afmaken – 20 minuten

Verhit bij voorkeur een gietijzeren pan op hoog vuur. Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de paksoi mooi goudbruin aan beide kanten.

Voeg de gember, knoflook en sjalotjes toe en bak dit 2 minuten mee.

Schenk het sinaasappelsap erbij samen met 2 eetlepels sojasaus en laat de paksoi beetgaar worden in het vocht.

Draai de paksoi eventueel nog een keer om en breng op smaak met zwarte peper en een scheutje sesamolie. Maak af met sinaasappelrasp en een kleine handvol sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe snijd ik paksoi?

Paksoi snijden kan op verschillende manieren en is vooral afhankelijk van het formaat van de paksoi.

Een kleine paksoi kun je het beste in de lengte door de helft of in vieren snijden. Een grote paksoi kun je het beste in stukken van ongeveer 3 tot 5 centimeter snijden.

Hoe bereid ik paksoi?

Paksoi bereiden kan op verschillende manieren, de meest voorkomende manier is paksoi wokken. 

Je kunt de paksoi ook in de pan bereiden door deze te bakken, roerbakken of stoven. Stoof de paksoi bijvoorbeeld in boter, bouillon of sinaasappelsap. Paksoi is het lekkerste als deze beetgaar is.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
166.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.78 g
10.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.75 g
1.34 g
Eiwitten
4.69 g
Vezels
4.1 g
Natrium
566.27 mg
Mineralen
Ijzer
2.16 mg
Calcium
156.4 mg
Magnesium
33.41 mg
Kalium
33.41 mg
Fosfor
96.73 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.63 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
79.14 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.4 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
102.32 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paksoi met sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.