Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-10-2024
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Was de paksoi en snijd de onderkant eraf, maar zorg ervoor dat de paksoi niet uit elkaar valt. Snijd de mini paksoi door de helft of in vieren.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit bij voorkeur een gietijzeren pan op hoog vuur. Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de paksoi mooi goudbruin aan beide kanten.
Voeg de gember, knoflook en sjalotjes toe en bak dit 2 minuten mee.
Schenk het sinaasappelsap erbij samen met 2 eetlepels sojasaus en laat de paksoi beetgaar worden in het vocht.
Draai de paksoi eventueel nog een keer om en breng op smaak met zwarte peper en een scheutje sesamolie. Maak af met sinaasappelrasp en een kleine handvol sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Hoe snijd ik paksoi?
Paksoi snijden kan op verschillende manieren en is vooral afhankelijk van het formaat van de paksoi.
Een kleine paksoi kun je het beste in de lengte door de helft of in vieren snijden. Een grote paksoi kun je het beste in stukken van ongeveer 3 tot 5 centimeter snijden.
Hoe bereid ik paksoi?
Paksoi bereiden kan op verschillende manieren, de meest voorkomende manier is paksoi wokken.
Je kunt de paksoi ook in de pan bereiden door deze te bakken, roerbakken of stoven. Stoof de paksoi bijvoorbeeld in boter, bouillon of sinaasappelsap. Paksoi is het lekkerste als deze beetgaar is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.