De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen, schil de gember wortel en snijd alles grof. Maak een boemboe door de ui, knoflook, chili peper en gember te pureren. Dit kun je met een vijzel of kleine blender doen, in de blender kun je het beste een beetje olie toevoegen.
Haal de kardemom uit de peulen en vermaal dit fijn. Voeg de kardemom samen met 1 theelepel kurkuma toe aan de boemboe.
Spoel het jackfruit goed af onder stromend water en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd het jackfruit kleiner indien nodig.
Kneus de citroengras stengel en leg er een knoop in, zo zal deze meer smaak afgeven. Snijd de verse laos door de helft, zo zal ook deze meer smaak afgeven.
Verhit de diepe bakpan op middelhoog vuur en bak 2 eetlepels geraspte kokos tot deze mooi goudbruin is. Zet de kokos opzij.
Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan of braadpan. Bak de boemboe kort aan en voeg dan het jackfruit toe.
Voeg na enkele minuten de kaneelstokken, citroengras stengel, stuk laos, 3 kaffir blaadjes en 400 ml kokosmelk toe.
Plaats een deksel op de pan en laat een half uur zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat de rendang op laag vuur indikken tot de gewenste dikte in ongeveer een half uur.
Verwijder de kaneelstokken, citroengras stengel, laos en limoenblaadjes. Breng de rendang op smaak met het sap van een halve limoen, 1 eetlepel tamarinde pasta en 2 eetlepels gebakken kokosrasp.
Wat is jackfruit?
Jackfruit is een tropische vrucht die qua structuur vergelijkbaar is met vlees omdat deze stevig is.
Jackfruit is er in jonge (rauwe) groene vorm en in rijpe gele vorm. De groene variant heeft een vlezige en draderige structuur en is vrij neutraal van smaak. Geel jackfruit is rijper, zoeter van smaak en vaak ingelegd in siroop. Hierdoor is de gele variant geschikter voor toetjes.
Wat is het verschil tussen jackfruit en durian?
Jackfruit en durian zijn beide tropische vruchten die qua uiterlijk veel op elkaar lijken, ze hebben beide een stekelige groene schil.
De durian heeft echter een zeer scherpe geur, waardoor deze op verschillende plekken zelfs verboden is.
Jackfruit heeft een heel andere structuur, waardoor deze in onrijpe vorm geschikt is als vleesvervanger en durian is dit niet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.