Rabarbersorbet met vanille
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Rabarbersorbet met vanille veganistisch

Super romig ijs, zonder gebruik te maken van room. Fluweelzachte rabarbersorbet met vanille, een heerlijk lente toetje.

1 uur
6 personen
Rabarbersorbet met vanille ingrediënten

Recept rabarbersorbet met vanille

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Was de rabarber en verwijder de uiteindes. Snijd de rabarber in kleine stukjes en plaats deze samen met 190 gram suiker, het sap van een halve citroen en 50 ml water in een middelgrote pan.

Plaats de deksel op de pan en laat de rabarber op laag vuur zacht worden. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de rabarber stukjes.

Pureer het rabarbermengsel zo glad mogelijk, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Je kunt het mengsel nu eventueel door een fijne zeef wrijven, om eventuele draadjes van de rabarber te verwijderen.

Roer het vanille extract door het mengsel en laat volledig afkoelen.

Rabarbersorbet met vanille
Rabarbersorbet met vanille

De rabarbersorbet met vanille afmaken – 40 minuten

Plaats het afgekoelde rabarber mengsel in de ijsmachine en draai dit ongeveer 40 minuten lang tot de rabarbersorbet mooi romig en zacht is.

De exacte tijd dat de sorbet nodig heeft om te bevriezen is volledig afhankelijk van de ijsmachine die je gebruikt.

Schep het ijs in een goed afgesloten bak, je kunt de sorbet nu direct eten of bewaren in de vriezer. Geniet ervan!

Tips!

Wat is het verschil tussen ijs en sorbet?

Roomijs wordt gemaakt met melk en/of room, terwijl sorbet op basis van water en vruchtensappen of vruchtenpuree is.

Mijn rabarber is zuur, wat nu?

Als je vrij zure rabarber gebruikt kun je naar smaak meer suiker toevoegen.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
146.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.68 g
34.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.12 g
0.00 g
Eiwitten
0.47 g
Vezels
1.89 g
Natrium
4.49 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
83.33 gram rabarber 11.67 1.67 g 1.42 g 0.08 g - 0.42 g 1.67 g 4.17 mg 0.42 mg 33.33 mg 12.50 mg 250.00 mg 25.00 mg 0.05 mg 0.08 mg - - 8.33 mg - 0.01 mg 0.04 mg 0.02 mg 0.02 mg - 4.17 µg - - -
31.67 gram suiker 127.30 31.35 g 31.35 g - - - - - 0.03 mg - 0.63 mg 1.27 mg - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
0.08 citroen 3.60 0.65 g 0.30 g 0.04 g - 0.05 g 0.22 g 0.20 mg 0.01 mg 1.00 mg 1.00 mg 15.00 mg 2.00 mg 0.01 mg 0.01 mg - - 4.50 mg - - 0.01 mg - - - 0.80 µg - - -
0.17 theelepel vanille extract 3.84 1.01 g 1.01 g - - - - 0.12 mg - 0.15 mg 0.04 mg 1.97 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - -
8.33 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    146.41 34.68 g 34.08 g 0.12 g - 0.47 g 1.89 g 4.49 mg 0.46 mg 34.48 mg 14.17 mg 268.24 mg 27.08 mg 0.06 mg 0.10 mg - - 12.83 mg - 0.01 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.03 mg - 4.97 µg - - -
0 reacties op "Rabarbersorbet met vanille"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.