Rabarbersorbet met vanille

(3)

Super romig ijs, zonder gebruik te maken van room. Fluweelzachte rabarbersorbet met vanille, een heerlijk lente toetje.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Rabarbersorbet met vanille

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rabarber
  • 190 gram suiker
  • halve citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml water
Rabarbersorbet met vanille Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan & deksel
  • staafmixer of blender
  • optioneel: fijne zeef
  • ijsmachine
  • siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbersorbet-met-vanille


Voorbereiding – 20 minuten

Was de rabarber en verwijder de uiteindes. Snijd de rabarber in kleine stukjes en plaats deze samen met 190 gram suiker, het sap van een halve citroen en 50 ml water in een middelgrote pan.

Plaats de deksel op de pan en laat de rabarber op laag vuur zacht worden. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de rabarber stukjes.

Pureer het rabarbermengsel zo glad mogelijk, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Je kunt het mengsel nu eventueel door een fijne zeef wrijven, om eventuele draadjes van de rabarber te verwijderen.

Roer het vanille extract door het mengsel en laat volledig afkoelen.

Rabarbersorbet met vanille
Rabarbersorbet met vanille

De rabarbersorbet met vanille afmaken – 40 minuten

Plaats het afgekoelde rabarber mengsel in de ijsmachine en draai dit ongeveer 40 minuten lang tot de rabarbersorbet mooi romig en zacht is.

De exacte tijd dat de sorbet nodig heeft om te bevriezen is volledig afhankelijk van de ijsmachine die je gebruikt.

Schep het ijs in een goed afgesloten bak, je kunt de sorbet nu direct eten of bewaren in de vriezer. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Rabarbersorbet met vanille: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen ijs en sorbet?

Roomijs wordt gemaakt met melk en/of room, terwijl sorbet op basis van water en vruchtensappen of vruchtenpuree is.

Mijn rabarber is zuur, wat nu?

Als je vrij zure rabarber gebruikt kun je naar smaak meer suiker toevoegen.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.