Gerechtsoort: bouillon

14 Recepten

 


Kastanjesoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze kastanjesoep heeft maar weinig ingrediënten en is de perfecte makkelijke soep na een wandeling. Heerlijk tijdens koudere dagen of als hapje tijdens een feestje in een klein glaasje.


Aardpeersoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een heerlijke romige aardpeersoep is een smaakvolle soep die perfect is voor de herfst en feestdagen. Extra lekker met hazelnoten en een vleugje nootmuskaat.


Bordelaisesaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een bordelaisesaus is een heerlijke fluweelzachte rode wijn saus die niet mag ontbreken tijdens de feestdagen. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.


Heldere ossenstaartsoep

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een heldere ossenstaartsoep is een heerlijke bouillon gemaakt van ossenstaart, groenten en kruiden. Een makkelijke versie zonder te binden, waardoor deze ossenstaartbouillon lichter is dan gebruikelijk.


Draadjesvlees

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Tomaten groentesoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze goedgevulde tomaten groentesoep is een vegetarische soep met heel veel groenten en vermicelli. Om deze soep nog makkelijker en sneller te maken gebruik je een zak soepgroente.


Botersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.


Ossenstaartsoep

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.


Poulet chasseur

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.


Zelf visbouillon maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf visbouillon maken duurt niet lang, maximaal 30 minuten! Het geeft net dat beetje extra smaak aan soepen, sauzen en stoofpotjes.


Zelf champignonbouillon maken

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Het is weer bijna herfst! Tijd voor een seizoen vol geweldige gerechten, zoals deze champignonbouillon. Basis voor soepen, sauzen en stoofpotten.


Zelf runderbouillon maken

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf bouillon maken is zoveel lekkerder, het is niet moeilijk en je kunt er allerlei restjes groenten in doen.


Zelf groentebouillon maken

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen

Zelf groentebouillon maken is erg makkelijk en heerlijk als basis voor veel verschillende soorten soepen, sauzen en stoofpotjes.


Zelf kippenbouillon maken

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Er zijn veel verschillende soorten bouillons, deze kippenbouillon is heerlijk vol van smaak. Een goede manier om je koelkast leeg te maken.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.