Kip in champignonsaus
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip in champignonsaus

Kip in champignonsaus met een Aziatische twist, net even anders en misschien nog wel lekkerder dan de klassieke champignonroomsaus. Een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol smaak.

30 minuten
4 personen

Je kunt voor deze kip in champignonsaus een mix van champignons gebruiken, zoals witte champignons en kastanjechampignons, maar je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken.

De romige champignonsaus is net even anders door het gebruik van verse gember, sojasaus en veel knoflook. Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben, kun je deze ook eventueel vervangen door kippenbouillon.

Kip in champignonsaus ingrediënten

Recept kip in champignonsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 25-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Haal de kipfilets alvast uit de koelkast. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren en bestrooi de kip aan beide kanten met peper en zout.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil het stukje gember en rasp deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Kip in champignonsaus - met een Aziatische twist
Kip in champignonsaus - met een Aziatische twist

Kip in champignonsaus maken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de kipfilets mooi bruin aan beide kanten.

Haal de kipfilets uit de pan en verhit opnieuw een scheut olijfolie. Bak de champignons in delen tot deze mooi goudbruin zijn.

Bak de ui, knoflook en gember nog even mee tot de ui glazig is geworden.

Voeg 3 eetlepels sojasaus samen met 250 ml paddenstoelen toe en breng aan de kook.

Roer er 4 eetlepels crème fraîche doorheen en breng op smaak met peper en zout. 

Leg de kipfilets terug in de pan en laat deze gaar worden in de saus.

Serveer de kip in champignonsaus bijvoorbeeld met geroosterde aardappels en sperziebonen, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik kip in champignonsaus vooraf maken?

Je kunt de kip in champignonsaus een dag vooraf maken en dan opnieuw verwarmen. Zorg er wel voor dat je de kip niet te lang zult bakken, aangezien deze dan droger zal worden.

Kan ik ook kippendijen gebruiken?

Je kunt de kipfilets ook vervangen door kippendijen, zowel met als zonder bot (kipdijfilets).

 

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
371.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.46 g
5.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.89 g
6.73 g
Eiwitten
51.8 g
Vezels
4.46 g
Natrium
1488.46 mg
Mineralen
Ijzer
3.76 mg
Calcium
73 mg
Magnesium
74.47 mg
Kalium
74.47 mg
Fosfor
709.39 mg
Koper
0.85 mg
Zink
1.93 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
10.48 mg
Vitamine D
0.33 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.69 mg
Vitamine B6
1.2 mg
Vitamine B12
0.49 µg
Foliumzuur
45.61 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip in champignonsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.