Kip in champignonsaus met een Aziatische twist, net even anders en misschien nog wel lekkerder dan de klassieke champignonroomsaus. Een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol smaak.
Je kunt voor deze kip in champignonsaus een mix van champignons gebruiken, zoals witte champignons en kastanjechampignons, maar je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken.
De romige champignonsaus is net even anders door het gebruik van verse gember, sojasaus en veel knoflook. Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben, kun je deze ook eventueel vervangen door kippenbouillon.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-01-2025
Haal de kipfilets alvast uit de koelkast. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren en bestrooi de kip aan beide kanten met peper en zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil het stukje gember en rasp deze fijn.
Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de kipfilets mooi bruin aan beide kanten.
Haal de kipfilets uit de pan en verhit opnieuw een scheut olijfolie. Bak de champignons in delen tot deze mooi goudbruin zijn.
Bak de ui, knoflook en gember nog even mee tot de ui glazig is geworden.
Voeg 3 eetlepels sojasaus samen met 250 ml paddenstoelen toe en breng aan de kook.
Roer er 4 eetlepels crème fraîche doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat deze gaar worden in de saus.
Serveer de kip in champignonsaus bijvoorbeeld met geroosterde aardappels en sperziebonen, eet smakelijk!
Kan ik kip in champignonsaus vooraf maken?
Je kunt de kip in champignonsaus een dag vooraf maken en dan opnieuw verwarmen. Zorg er wel voor dat je de kip niet te lang zult bakken, aangezien deze dan droger zal worden.
Kan ik ook kippendijen gebruiken?
Je kunt de kipfilets ook vervangen door kippendijen, zowel met als zonder bot (kipdijfilets).
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.