Deze goedgevulde tomaten groentesoep is een vegetarische soep met heel veel groenten en vermicelli. Om deze soep nog makkelijker en sneller te maken gebruik je een zak soepgroente.
Een tomaat-groentesoep is een vrij bekende soep uit blik, maar deze is makkelijk zelf te maken voor een heerlijke verse soep boordevol groenten.
Je kunt groenten naar keuze toevoegen, zo kun je de bleekselderij bijvoorbeeld weglaten als je daar geen fan van bent, of voeg preiringen toe. Ga je voor een super makkelijke soep, dan kun je een zak soepgroente gebruiken. Net zo lekker, maar zonder moeite omdat je niets hoeft te snijden.
Gebruik voor de lekkerste soep smaakvolle tomaten, bij voorkeur zongerijpt. Voor een snellere versie kun je eventueel tomaten uit blik gebruiken. Voor een niet-vegetarische versie kun je kleine gehaktballetjes toevoegen, gebruik hiervoor mini soepballetjes, deze zitten bomvol smaak en maken deze soep nog net iets vullender.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-10-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-08-2024
Het is lekkerder om de tomaten eerst te ontvellen, omdat je dan geen velletjes in de soep hebt. Je kunt hier precies lezen hoe je dit het beste kunt doen.
Pel de ui en snijd deze fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes. Hak de bladselderij grof.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Zodra de ui glazig is geworden voeg je de courgette en bleekselderij toe.
Voeg de ontvelde tomaten toe en schenk er 1,5e liter water samen met 2 bouillonblokjes bij. Breng de soep aan de kook en voeg de erwtjes en bladselderij toe.
Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
Voeg de vermicelli toe en kook deze nog enkele minuten tot deze gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Welke groenten zitten er in groentesoep?
In een zak soepgroente zitten doorgaans wortel, prei, selderij en ui. Soms zit er ook nog bloemkool en/of kool bij.
Welk vlees zit er in tomaat-groentesoep?
In tomaat-groentesoep zit in veel gevallen geen vlees, maar je kunt er soepballetjes of kip aan toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.