Gerechtsoort: bijgerecht

176 Recepten

 


Rode bietjes op grootmoeders wijze

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Deze rode bietjes op grootmoeders wijze zijn heerlijk zoetzuur en extra hartig met spekjes. Een ouderwets recept dat heerlijk combineert met aardappelen of stamppot.


Kartoffelsalat

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.


Bonne femme schotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Dit recept voor een ouderwetse bonne femme schotel zit boordevol groenten en aardappel, een smaakvolle maaltijd of serveer de bonne femme garnituur als bijgerecht.


Knoflookbrood

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!


Furikake

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Furikake mix is een hartig strooisel uit Japan dat je een keer wilt proberen om je gerechten extra smaak te geven. Lekker met extra veel sesamzaadjes. Wat is furikake en wat doe je ermee?


Spitskool met kerrie

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (55)

Het roerbakken van spitskool met kerrie is ontzettend makkelijk en daarmee het perfecte bijgerecht. Kruidige kool met o.a. ui en knoflook.


Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Nagaimo is bekend van de Japanse pannenkoek, ofwel okonomiyaki. Deze simpele gebakken Nagaimo is een bijgerecht dat te zien was in Midnight Diner (Netflix).


Gestoofde prei

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (102)

Gestoofde prei is een heerlijk en simpel bijgerecht, bijvoorbeeld met aardappel en een gehaktbal. Ouderwets lekker en staat binnen 20 minuten op tafel.


Nasi Kuning

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Nasi Kuning is een geurende rijst die meestal te vinden is op de rijsttafel. Deze Indonesische gele rijst is heerlijk met citroengras en kurkuma, een must try!


Aardappelkroketjes

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf aardappelkroketjes maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Heerlijke aardappelpuree in een krokant jasje, het perfecte bijgerecht.


Gebakken spruitjes met granaatappel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.


Gekarameliseerde pastinaak

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze gekarameliseerde pastinaak zit boordevol smaak door de verse kruiden. Extra lekker met krokant amandelschaafsel. Een perfect bijgerecht voor de feestdagen.


Acar ketimun

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.


Pastinaak en wortel uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Geroosterde groenten zijn altijd een makkelijk bijgerecht, zoals deze pastinaak en wortel uit de oven. Licht zoete groenten, perfect tijdens de kerst.


Geroosterde wortelen uit de oven

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Deze geroosterde wortelen uit de oven zijn een super makkelijk bijgerecht. Te maken met weinig ingrediënten en de oven doet de rest.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.