De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van ongeveer 5 cm.
Kook de sperziebonen nog net niet beetgaar in het kokende water, zorg dat ze niet te gaar worden.
Pel ondertussen de sjalotjes en knoflooktenen en maak een boemboe door deze te pureren in een vijzel of kleine blender. Voeg een beetje zonnebloemolie toe om een smeuïge puree te maken. Voeg hier een halve theelepel zout en een halve theelepel gemalen laos aan toe.
Snijd een rood pepertje in dunne ringetjes. Hak de palmsuiker fijner zodat deze beter zal oplossen.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de boemboe samen met 2 salamblaadjes ongeveer 5 minuten lang.
Voeg de rode peper samen met de palmsuiker toe en bak nog kort mee tot de suiker is opgelost.
Voeg de tomatenblokjes samen met 1 eetlepel ketjap, 200 ml kokosmelk en een groentebouillonblokje toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur.
Voeg de bonen toe en schep het geheel om tot de boontjes beetgaar zijn en de saus is ingedikt. Breng eventueel op smaak met ketjap, laos en zout. Serveer als bijgerecht of bijvoorbeeld als onderdeel van een rijsttafel, eet smakelijk!
Is salamblad hetzelfde als laurier?
Salamblad, ofwel Daun salamblad, lijkt qua uiterlijk op een laurierblad en wordt vaak Indonesisch laurierblad genoemd. Je kunt het op dezelfde manier gebruiken, maar Daun Salam is veel sterker van smaak en een beetje citrusachtig.
Wat kan ik gebruiken in plaats van salamblad?
Voor een soortgelijke smaak kun je salamblad het beste vervangen door kerrieblaadjes (curry leaves), maar je kunt eventueel ook standaard laurierblad gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.