Aardappel-knolselderijpuree

(32)

Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Aardappel-knolselderijpuree

Ingrediënten


  • 1 knolselderij (ongeveer 900 gram)
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 60 gram roomboter
  • flinke scheut volle melk
  • scheutje room
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • grote pan
  • aardappelstamper of fijne zeef + soeplepel

Aardappel-knolselderijpuree Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-knolselderijpuree


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de knolselderij, was deze en snijd deze in grove stukken. Het beste kun je deze iets kleiner dan de aardappel snijden.

Plaats de aardappel- en knolselderij stukken in een grote pan en vul deze met water en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en knolselderij.

Aardappel-knolselderijpuree
Aardappel-knolselderijpuree

Aardappel-knolselderij afmaken – 10 minuten

Giet de aardappel en knolselderij af en pureer deze dan. Je kunt hier een aardappelstamper voor gebruiken of wrijf ze door een fijne zeef met een grote lepel. 

Voeg de boter, melk en room toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-07-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

2 reacties op Aardappel-knolselderijpuree

John plaatste op 01-02-2024 om 18:09:23
Staat regelmatig op het menu. Heerlijk nooit geweten dat knolsederij van zichzelf romig wordt. Bij mij gaan de aardappelen en knolselderij ofwel de snelkookpan in of tegenwoordig stoom ik vaker. blijven vitamietjes lekker bij elkaar. Overigens met goeie plantaardige boter en (haver)-room een perfekte omstapper op een vegan menu. Ik schiet nogwel eens uit met de nootmuskaat er is echt maar heel wijnig nodig.
Ohmydish plaatste op 01-02-2024 om 20:39:53

Bedankt voor je leuke bericht John. Knolselderij is een heerlijke groente die romig en super smaakvol van zichzelf is. Uitschieten met de nootmuskaat maakt gelukkig niet zoveel uit, want dat past perfect bij knolselderij. Fijne avond en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.