Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-knolselderijpuree
Schil de aardappelen, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de knolselderij, was deze en snijd deze in grove stukken. Het beste kun je deze iets kleiner dan de aardappel snijden.
Plaats de aardappel- en knolselderij stukken in een grote pan en vul deze met water en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en knolselderij.
Giet de aardappel en knolselderij af en pureer deze dan. Je kunt hier een aardappelstamper voor gebruiken of wrijf ze door een fijne zeef met een grote lepel.
Voeg de boter, melk en room toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.