Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-02-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de knolselderij, was deze en snijd deze in grove stukken. Het beste kun je deze iets kleiner dan de aardappel snijden.
Plaats de aardappel- en knolselderij stukken in een grote pan en vul deze met water en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het water kookt.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en knolselderij.
Giet de aardappel en knolselderij af en pureer deze dan. Je kunt hier een aardappelstamper voor gebruiken of wrijf ze door een fijne zeef met een grote lepel.
Voeg de boter, melk en room toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Bedankt voor je leuke bericht John. Knolselderij is een heerlijke groente die romig en super smaakvol van zichzelf is. Uitschieten met de nootmuskaat maakt gelukkig niet zoveel uit, want dat past perfect bij knolselderij. Fijne avond en veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.