Deze gekarameliseerde pastinaak zit boordevol smaak door de verse kruiden. Extra lekker met krokant amandelschaafsel. Een perfect bijgerecht voor de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-10-2024
Pel de uien en knoflook en snijd deze fijn. Schil de pastinaken en snijd deze in stukjes, niet al te groot of klein.
Verhit een grote bakpan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel kort in de droge pan. Verplaats het amandelschaafsel naar een kleine kom en verhit een klont boter in de bakpan.
Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de stukken pastinaak toe. Voeg na enkele minuten de ahornsiroop toe en zet het vuur laag. Voeg de takjes tijm en salie toe en laat de pastinaak ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
Schenk er na 10 minuten het sinaasappelsap bij en laat het nog eens 20 minuten zachtjes koken.
De pastinaak is klaar als deze zacht is geworden en het vocht volledig is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes salie en tijm. Serveer met amandelschaafsel, eet smakelijk!
Waar is deze gekarameliseerde pastinaak lekker bij?
Deze pastinaak is een heerlijk feestelijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij een rollade of kalkoen. Maar ook lekker tijdens de doordeweekse maaltijd met een gehaktbal of gebakken kipfilet.
Kan ik het sinaasappelsap vervangen?
Je kunt bijvoorbeeld ook donker bier gebruiken i.p.v. sinaasappelsap.
Hoe smaakt pastinaak?
Een pastinaak heeft een uitgesproken smaak, maar is ook een tikkeltje zoet. Het heeft ook iets anijsachtig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld venkel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.