Bonne femme schotel
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bonne femme schotel

Dit recept voor een ouderwetse bonne femme schotel zit boordevol groenten en aardappel, een smaakvolle maaltijd of serveer de bonne femme garnituur als bijgerecht.

45 minuten
4 personen
Recept bonne femme schotel
Bonne femme schotel ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.

Kook de aardappelblokjes beetgaar in het kokende water. Haal de beetgare aardappelblokjes met een schuimspaan uit het water en zet opzij.

Schil de wortelen en snijd deze in dunne (halve) plakjes. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten.

Pel de ui en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Bonne femme schotel
Bonne femme schotel

De bonne femme schotel afmaken – 30 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een braadpan of andere pan met dikke bodem. Voeg een klont boter toe en voeg als eerste de champignons toe. 

Als de champignons een beetje bruin beginnen te worden voeg je eerst de wortel toe en na enkele minuten pas de fijngesneden ui. Voeg eventueel extra boter toe.

Bak het geheel kort op middelhoog vuur en zet het vuur dan laag. Laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel op de pan, roer regelmatig.

Voeg de aardappelblokjes en erwtjes pas toe als de wortel beetgaar is. 

Breng de bonne femme op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is à la bonne femme?

Bonne femme is een klassieke benaming voor een groentegarnituur. Volgens de Larousse Gastronomique is het een verzamelnaam voor eenvoudige en landelijke gerechten die zachtjes sudderen.

Wat eet je bij bonne femme garnituur?

Klassiek wordt er gebraden kip bij een bonne femme garnituur gegeten (poulet bonne femme), maar je kunt er verschillende andere soorten vlees bij serveren zoals kalfsvlees of karbonades.

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Bonne femme schotel"
Wiebren zegt op 25-06-2022
Hier in dit recept word gebruikt gemaakt van vastkokende aardappel (blokjes). Ik heb voor experiment handje vol aardappel blokjes in de frituur gedaan en kl3in beetje van dat groente spul en spek bijelkaar gedaan. Maar dat smaakt ook goed. Maar ik zeg derbij experiminteer eerst, want ieder persoon heeft een andere manier van koken. En de vastgekookte blokjes aardappel is ook voortreffelijk, we hadden er een biefstuk bij. Echt top
Ohmydish zegt op 25-06-2022
Dankjewel Wiebren! De aardappeltjes in de frituur deden we op de koksopleiding ook altijd, maar nu juist bewust gekozen ze te koken omdat dit makkelijker (en gezonder) is. Wij hadden het ook met biefstuk gegeten, top combi he! Fijn weekend, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.