Acar ketimun

(24)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 57 calorieën p.p.
Acar ketimun

Ingrediënten


  • 2 komkommers
  • 100 ml azijn
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel suiker
  • zout

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • optioneel: mandoline

Acar ketimun Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 57 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/acar-ketimun


Acar ketimun maken – 15 minuten

Meng de azijn samen met een eetlepel suiker in een middelgrote kom, roer tot de suiker enigszins is opgelost.

Was de komkommers en snijd deze in dunne plakjes. Je kunt dit met een mandoline of met een koksmes doen.

Pel de sjalotjes en snijd deze ook in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes.

Acar ketimun
Acar ketimun

Meng de komkommer, rode peper en sjalot goed met de azijn en breng op smaak met zout. 

Deze komkommersalade is het lekkerste als de smaken goed kunnen intrekken. Lekker als bijgerecht of onderdeel van een Indische rijsttafel. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Acar ketimun: Veel gestelde vragen

Moet ik de acar ketimun verwarmen?

Je kunt het vocht voor de acar ketimun eerst verwarmen, zodat de suiker sneller oplost in de azijn. Dit is niet perse noodzakelijk als je de komkommersalade direct gaat serveren. Ga je deze echter inmaken om langer te bewaren, dan schenk je de hete azijn op de komkommer en sluit dan de steriele pot.

Is acar ketimun pittig? 

Behalve zoetzuur is deze acar ketimun ook een beetje pittig. Je kunt deze net zo pittig maken als je zelf wilt, met 1 rood pepertje zal de pittigheid niet teveel overheersen.

0 reacties op Acar ketimun

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.