Acar ketimun
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Acar ketimun veganistisch

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.

15 minuten
6 personen
Acar ketimun ingrediënten
Recept acar ketimun

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

Acar ketimun maken – 15 minuten

Meng de azijn samen met een eetlepel suiker in een middelgrote kom, roer tot de suiker enigszins is opgelost.

Was de komkommers en snijd deze in dunne plakjes. Je kunt dit met een mandoline of met een koksmes doen.

Pel de sjalotjes en snijd deze ook in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes.

Acar ketimun
Acar ketimun

Meng de komkommer, rode peper en sjalot goed met de azijn en breng op smaak met zout. 

Deze komkommersalade is het lekkerste als de smaken goed kunnen intrekken. Lekker als bijgerecht of onderdeel van een Indische rijsttafel. Eet smakelijk!

Tips!

Moet ik de acar ketimun verwarmen?

Je kunt het vocht voor de acar ketimun eerst verwarmen, zodat de suiker sneller oplost in de azijn. Dit is niet perse noodzakelijk als je de komkommersalade direct gaat serveren. Ga je deze echter inmaken om langer te bewaren, dan schenk je de hete azijn op de komkommer en sluit dan de steriele pot.

Is acar ketimun pittig? 

Behalve zoetzuur is deze acar ketimun ook een beetje pittig. Je kunt deze net zo pittig maken als je zelf wilt, met 1 rood pepertje zal de pittigheid niet teveel overheersen.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
19.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.23 g
3.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.11 g
0 g
Eiwitten
0.42 g
Vezels
0.61 g
Natrium
404.17 mg
Mineralen
Ijzer
0.39 mg
Calcium
13.36 mg
Magnesium
7.95 mg
Kalium
7.95 mg
Fosfor
10.5 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.08 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.15 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
2.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Acar ketimun"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.