Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maiskolven-uit-de-airfryer
Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Leg bakpapier in de mand van de airfryer.
Meng chili poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie. Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.
Leg de maiskolven in de airfryer, om deze erna niet te hoeven schoonmaken is bakpapier aan te raden.
Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius, draai ze halverwege een keer om.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met een klontje boter. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Waar kan ik maiskolven kopen?
Afhankelijk van het seizoen, kun je maiskolven bij elke supermarkt kopen.
Hoe pel ik maiskolven?
Maiskolven zijn heel makkelijk te pellen door van bovenaf het omhulsel eraf te trekken. Verwijder dan de draden en snijd de onderkant van de maiskolf af.
Om het nog makkelijker te maken, kun je de hele maiskolf met omhulsel kort koken in water. Zo kun je na het kort koken het omhulsel en de draden nog sneller en makkelijker verwijderen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!