Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-09-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-09-2024
Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Leg bakpapier in de mand van de airfryer.
Meng chili poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie. Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.
Leg de maiskolven in de airfryer, om deze erna niet te hoeven schoonmaken is bakpapier aan te raden.
Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius, draai ze halverwege een keer om.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met een klontje boter. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Waar kan ik maiskolven kopen?
Afhankelijk van het seizoen, kun je maiskolven bij elke supermarkt kopen.
Hoe pel ik maiskolven?
Maiskolven zijn heel makkelijk te pellen door van bovenaf het omhulsel eraf te trekken. Verwijder dan de draden en snijd de onderkant van de maiskolf af.
Om het nog makkelijker te maken, kun je de hele maiskolf met omhulsel kort koken in water. Zo kun je na het kort koken het omhulsel en de draden nog sneller en makkelijker verwijderen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.