Maiskolven uit de airfryer

(20)

Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Maiskolven uit de airfryer

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 maiskolven
  • mespunt chili poeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klont roomboter
Maiskolven uit de airfryer Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • airfryer
  • bakpapier
  • kleine kom
  • siliconen kwast
  • keukentang

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maiskolven-uit-de-airfryer


Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder eventueel de draden en het omhulsel van de maiskolven. Leg bakpapier in de mand van de airfryer.

Meng chili poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie. Gebruik een kwast om het mengsel over de maiskolven te verdelen. Als je nog iets van het mengsel overhoudt kun je dit tijdens het bakken over de maiskolven verdelen.

Maiskolven uit de airfryer
Maiskolven uit de airfryer

Maiskolven uit de airfryer afmaken – 25 minuten

Leg de maiskolven in de airfryer, om deze erna niet te hoeven schoonmaken is bakpapier aan te raden.

Bak de maiskolven gaar en mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius, draai ze halverwege een keer om. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer met een klontje boter. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Maiskolven uit de airfryer: Veel gestelde vragen

Waar kan ik maiskolven kopen?

Afhankelijk van het seizoen, kun je maiskolven bij elke supermarkt kopen.

Hoe pel ik maiskolven?

Maiskolven zijn heel makkelijk te pellen door van bovenaf het omhulsel eraf te trekken. Verwijder dan de draden en snijd de onderkant van de maiskolf af.

Om het nog makkelijker te maken, kun je de hele maiskolf met omhulsel kort koken in water. Zo kun je na het kort koken het omhulsel en de draden nog sneller en makkelijker verwijderen.

Wat vind jij van dit recept?
20 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zalm quiche met spinazie
Volgend recept →
Patatas bravas met aioli

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!