Nagaimo is bekend van de Japanse pannenkoek, ofwel okonomiyaki. Deze simpele gebakken Nagaimo is een bijgerecht dat te zien was in Midnight Diner (Netflix).
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-nagaimo-japanse-berg-yam
Schil de nagaimo en snijd deze in dikke plakken. Je zult merken dat de groente gaat plakken tijdens het schillen, maar dit is volkomen normaal. Je kunt eventueel handschoenen aan doen als je dit prettiger vindt.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de plakken nagaimo kort aan beide kanten. Voeg sojasaus toe en laat nog kort gaar worden.
Besprenkel met een beetje sesamolie en een beetje (maldon) zout en serveer direct. Extra lekker met mizuna, een Japanse mosterdsla. Eet smakelijk!
Wat is nagaimo?
Nagaimo is een Japanse berg yam, een groente met een aparte smaak en structuur. Tijdens het schillen, raspen en snijden wordt deze groente slijmerig en plakkerig. Dit is heel normaal voor deze groente en geeft de okonomiyaki juist de bekende luchtige structuur.
Waar kan ik nagaimo kopen?
Nagaimo is meestal te koop bij de toko.
Hoe smaakt nagaimo?
De berg yam heeft een aardse smaak en lijkt een beetje op een combinatie van radijs en aardappel. Het heeft echter wel een heel andere structuur, waar niet iedereen van zal houden.
Wat serveer je bij gebakken berg yam?
In Japan serveren ze dit bijgerecht met mizuna, een mosterdsla. Je kunt dit vervangen door verse spinazie, rucola of gemengde salade met een simpele dressing.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.