Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

(1)

Nagaimo is bekend van de Japanse pannenkoek, ofwel okonomiyaki. Deze simpele gebakken Nagaimo is een bijgerecht dat te zien was in Midnight Diner (Netflix).

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

Ingrediënten


  • 1 Japanse berg yam (nagaimo)
  • scheutje olijfolie of boter
  • 1 eetlepel sojasaus
  • scheutje sesamolie
  • optioneel: (maldon) zout naar smaak
Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vleestang of spatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-nagaimo-japanse-berg-yam


Voorbereiding – 5 minuten

Schil de nagaimo en snijd deze in dikke plakken. Je zult merken dat de groente gaat plakken tijdens het schillen, maar dit is volkomen normaal. Je kunt eventueel handschoenen aan doen als je dit prettiger vindt.

Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)
Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

De gebakken nagaimo (Japanse berg yam) afmaken – 5 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de plakken nagaimo kort aan beide kanten. Voeg sojasaus toe en laat nog kort gaar worden.

Besprenkel met een beetje sesamolie en een beetje (maldon) zout en serveer direct. Extra lekker met mizuna, een Japanse mosterdsla. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam): Veel gestelde vragen

Wat is nagaimo?

Nagaimo is een Japanse berg yam, een groente met een aparte smaak en structuur. Tijdens het schillen, raspen en snijden wordt deze groente slijmerig en plakkerig. Dit is heel normaal voor deze groente en geeft de okonomiyaki juist de bekende luchtige structuur.

Waar kan ik nagaimo kopen?

Nagaimo is meestal te koop bij de toko.

Hoe smaakt nagaimo?

De berg yam heeft een aardse smaak en lijkt een beetje op een combinatie van radijs en aardappel. Het heeft echter wel een heel andere structuur, waar niet iedereen van zal houden.

Wat serveer je bij gebakken berg yam?

In Japan serveren ze dit bijgerecht met mizuna, een mosterdsla. Je kunt dit vervangen door verse spinazie, rucola of gemengde salade met een simpele dressing.

0 reacties op Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.