Nagaimo is bekend van de Japanse pannenkoek, ofwel okonomiyaki. Deze simpele gebakken Nagaimo is een bijgerecht dat te zien was in Midnight Diner (Netflix).
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de nagaimo en snijd deze in dikke plakken. Je zult merken dat de groente gaat plakken tijdens het schillen, maar dit is volkomen normaal. Je kunt eventueel handschoenen aan doen als je dit prettiger vindt.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de plakken nagaimo kort aan beide kanten. Voeg sojasaus toe en laat nog kort gaar worden.
Besprenkel met een beetje sesamolie en een beetje (maldon) zout en serveer direct. Extra lekker met mizuna, een Japanse mosterdsla. Eet smakelijk!
Wat is nagaimo?
Nagaimo is een Japanse berg yam, een groente met een aparte smaak en structuur. Tijdens het schillen, raspen en snijden wordt deze groente slijmerig en plakkerig. Dit is heel normaal voor deze groente en geeft de okonomiyaki juist de bekende luchtige structuur.
Waar kan ik nagaimo kopen?
Nagaimo is meestal te koop bij de toko.
Hoe smaakt nagaimo?
De berg yam heeft een aardse smaak en lijkt een beetje op een combinatie van radijs en aardappel. Het heeft echter wel een heel andere structuur, waar niet iedereen van zal houden.
Wat serveer je bij gebakken berg yam?
In Japan serveren ze dit bijgerecht met mizuna, een mosterdsla. Je kunt dit vervangen door verse spinazie, rucola of gemengde salade met een simpele dressing.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.