Furikake

(4)

Furikake mix is een hartig strooisel uit Japan dat je een keer wilt proberen om je gerechten extra smaak te geven. Lekker met extra veel sesamzaadjes. Wat is furikake en wat doe je ermee?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2022

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 30 calorieën p.p.
Furikake

Ingrediënten


  • 2 eetlepels bonito vlokken (gedroogde tonijn)
  • 2 zeewier vellen (nori)
  • 1,5e eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Kookgerei nodig


  • blender, koffiemolen of vijzel
  • Afsluitbare pot

Furikake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 30 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/furikake


Furikake maken – 5 minuten

Scheur de nori vellen in stukken en plaats deze in een blender. Maal deze fijn en voeg dan ook de bonito flakes, zout en suiker toe.

Maal nogmaals fijn, het hoeft niet super fijn te zijn want het mag nog best een beetje stukjes hebben.

Zelf furikake mix maken
Zelf furikake mix maken

Voeg dan ook de sesamzaadjes toe en maal nog kort, zodat de sesam niet te fijn is geworden. Bewaar de furikake in een afgesloten pot, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Furikake: Veel gestelde vragen

Wat is furikake?

Furikake is een smaakmaker uit de Japanse keuken. Dit mengsel van o.a. gedroogde tonijn, zeewier en sesam is een strooisel voor over vele soorten gerechten.

De naam is afgeleid van ‘furikakeru’, dit betekent 'strooien' in het Japans.

Waar kan ik bonitovlokken kopen?

Gedroogde tonijn, ofwel bonito vlokken, zijn meestal te koop bij de toko. Ze worden o.a. ook gebruikt om de bekende okonomiyaki te maken.

Waar kan ik nori kopen?

Zeewier vellen, ofwel nori vellen, zijn bij de meeste supermarkten en bij de toko te koop. Deze wordt meestal gebruikt om sushi te maken.

Waar gebruik je furikake kruiden voor?

Furikake is uitgevonden door een Japanse farmaceut, om het calciumtekort terug te dringen. Dit strooisel zit er vol mee en was bedoeld om over witte rijst te strooien.

Je kunt de furikake ook over je pokébowl, sushi of noedelsoep strooien. Je kunt het ook gebruiken om vlees of vis mee op smaak te brengen.

0 reacties op Furikake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.