Deze geroosterde wortelen uit de oven zijn een super makkelijk bijgerecht. Te maken met weinig ingrediënten en de oven doet de rest.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd de wortelen in grove stukken. Meng de wortelen met een flinke scheut olijfolie, 3 eetlepels honing, peper en zout naar smaak.
Verdeel de wortelen over een bakplaat of grote ovenschaal. Rooster de wortelen ongeveer 20 - 25 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de wortel stukken.
Schep de wortelen af en toe om. Ze zijn goed als ze licht gaan karameliseren en beetgaar zijn geworden.
Hak ondertussen de peterselie fijn en serveer de geroosterde wortelen met verse peterselie. Eet smakelijk!
Welke wortelen kan ik gebruiken om te roosteren?
Je kunt alle soorten wortelen gebruiken om te roosteren, de dikte bepaald de oventijd. Gebruik bijvoorbeeld ook eens bospeen of paarse wortels.
Waar kan ik honing mee vervangen?
Je kunt i.p.v. honing eventueel ahornsiroop gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.