Geroosterde groenten zijn altijd een makkelijk bijgerecht, zoals deze pastinaak en wortel uit de oven. Licht zoete groenten, perfect tijdens de kerst.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Schil de wortels en pastinaken, verwijder de uiteindes en was de groenten. Snijd de groenten in lange stukken, niet te dik maar ook niet te dun.
Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Meng de groenten in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
Bestrooi met ongeveer 2 eetlepels suiker, zo zullen de groenten lichtjes gaan karamelliseren in de oven.
Rooster de pastinaak en wortel ongeveer 20 minuten in de oven, schep de groenten af en toe om. De groenten zijn klaar als ze zacht zijn geworden en licht beginnen te kleuren.
Serveer met gehakte verse peterselie, eet smakelijk!
Waar smaakt pastinaak naar?
Een pastinaak heeft een uitgesproken smaak, maar is ook een tikkeltje zoet. Het heeft ook iets anijsachtig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld venkel.
Welke wortels kan ik het beste gebruiken?
Je kunt alle soorten wortels gebruiken, winterwortels of bospenen. Je kunt eventueel ook witte of paarse wortels gebruiken of een combinatie van kleuren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.