Pastinaak en wortel uit de oven
😍 27Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastinaak en wortel uit de oven veganistisch

Geroosterde groenten zijn altijd een makkelijk bijgerecht, zoals deze pastinaak en wortel uit de oven. Licht zoete groenten, perfect tijdens de kerst.

30 minuten
4 personen
Pastinaak en wortel uit de oven ingrediënten
Recept pastinaak en wortel uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de wortels en pastinaken, verwijder de uiteindes en was de groenten. Snijd de groenten in lange stukken, niet te dik maar ook niet te dun. 

Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Pastinaak en wortel uit de oven
Pastinaak en wortel uit de oven

Pastinaak en wortel uit de oven afmaken – 20 minuten

Meng de groenten in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en grof zeezout.

Bestrooi met ongeveer 2 eetlepels suiker, zo zullen de groenten lichtjes gaan karamelliseren in de oven.

Rooster de pastinaak en wortel ongeveer 20 minuten in de oven, schep de groenten af en toe om. De groenten zijn klaar als ze zacht zijn geworden en licht beginnen te kleuren.

Serveer met gehakte verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Waar smaakt pastinaak naar?

Een pastinaak heeft een uitgesproken smaak, maar is ook een tikkeltje zoet. Het heeft ook iets anijsachtig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld venkel.

Welke wortels kan ik het beste gebruiken?

Je kunt alle soorten wortels gebruiken, winterwortels of bospenen. Je kunt eventueel ook witte of paarse wortels gebruiken of een combinatie van kleuren.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
314.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
61.47 g
9.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.79 g
0.06 g
Eiwitten
5.08 g
Vezels
16.68 g
Natrium
381.66 mg
Mineralen
Ijzer
2.45 mg
Calcium
166.7 mg
Magnesium
4.76 mg
Kalium
4.76 mg
Fosfor
259.79 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.07 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
58.94 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.49 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
8.28 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pastinaak en wortel uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.