Gebakken uitjes zelf maken
😍 32Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken uitjes zelf maken veganistisch

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!

15 minuten
4 personen
Gebakken uitjes zelf maken ingrediënten
Recept gebakken uitjes zelf maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Gebakken uitjes maken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem en zet een groot bord met keukenpapier klaar.

Pel de sjalotjes en snijd deze in flinterdunne (halve) ringen. Je kunt dit met een mandoline doen of met een koksmes als je dit goed kan. Het is belangrijk dat ze heel dun zijn.

Maak de uienringetjes allemaal los van elkaar en bedek deze met een laagje bloem. Verwijder overtollige bloem door deze in een fijne zeef eraf te schudden, anders zal de olie snel troebel worden.

Gebakken uitjes zelf maken
Gebakken uitjes zelf maken

Frituur de sjalotjes in delen tot deze mooi goudbruin zijn en haal ze dan direct uit de olie. Laat deze uitlekken op het keukenpapier en bestrooi deze met een beetje fijn zout.

Herhaal voor de rest van de sjalotjes. Laat ze afkoelen, extra lekker om te serveren bij de bami of nasi, in de soep of bijvoorbeeld op een hotdog.

Tips!

Hoe lang kan ik deze gebakken uitjes bewaren?

Je kunt de gebakken uitjes (ook wel gefrituurde uitjes genoemd) in een goed afgesloten potje tot wel een week lang bewaren.

Kan ik ook gewone uien gebruiken om gebakken uitjes te maken?

Je kunt eventueel ook gewone uien gebruiken, gebruik dan wel hele kleine uien anders zullen de (halve) ringen veel te groot worden. Als ze te groot zijn zullen ze niet mooi krokant worden.

Wat vind je van dit recept?

32 waarderingen
😍
32
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
157.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.05 g
0.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.27 g
0.5 g
Eiwitten
4.04 g
Vezels
1.4 g
Natrium
600.65 mg
Mineralen
Ijzer
0.61 mg
Calcium
20.15 mg
Magnesium
10.85 mg
Kalium
10.85 mg
Fosfor
32.5 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.36 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.53 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
11.38 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken uitjes zelf maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.