De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-uitjes-zelf-maken
Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem en zet een groot bord met keukenpapier klaar.
Pel de sjalotjes en snijd deze in flinterdunne (halve) ringen. Je kunt dit met een mandoline doen of met een koksmes als je dit goed kan. Het is belangrijk dat ze heel dun zijn.
Maak de uienringetjes allemaal los van elkaar en bedek deze met een laagje bloem. Verwijder overtollige bloem door deze in een fijne zeef eraf te schudden, anders zal de olie snel troebel worden.
Frituur de sjalotjes in delen tot deze mooi goudbruin zijn en haal ze dan direct uit de olie. Laat deze uitlekken op het keukenpapier en bestrooi deze met een beetje fijn zout.
Herhaal voor de rest van de sjalotjes. Laat ze afkoelen, extra lekker om te serveren bij de bami of nasi, in de soep of bijvoorbeeld op een hotdog.
Hoe lang kan ik deze gebakken uitjes bewaren?
Je kunt de gebakken uitjes (ook wel gefrituurde uitjes genoemd) in een goed afgesloten potje tot wel een week lang bewaren.
Kan ik ook gewone uien gebruiken om gebakken uitjes te maken?
Je kunt eventueel ook gewone uien gebruiken, gebruik dan wel hele kleine uien anders zullen de (halve) ringen veel te groot worden. Als ze te groot zijn zullen ze niet mooi krokant worden.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.