Gebakken uitjes zelf maken

(19)

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 29 calorieën p.p.
Gebakken uitjes zelf maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 sjalotjes (of meer)
  • bloem
  • fijn zout
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
Gebakken uitjes zelf maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • kleine fijne zeef
  • pan met dikke bodem
  • groot bord met keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 29 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-uitjes-zelf-maken


Gebakken uitjes maken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem en zet een groot bord met keukenpapier klaar.

Pel de sjalotjes en snijd deze in flinterdunne (halve) ringen. Je kunt dit met een mandoline doen of met een koksmes als je dit goed kan. Het is belangrijk dat ze heel dun zijn.

Maak de uienringetjes allemaal los van elkaar en bedek deze met een laagje bloem. Verwijder overtollige bloem door deze in een fijne zeef eraf te schudden, anders zal de olie snel troebel worden.

Gebakken uitjes zelf maken
Gebakken uitjes zelf maken

Frituur de sjalotjes in delen tot deze mooi goudbruin zijn en haal ze dan direct uit de olie. Laat deze uitlekken op het keukenpapier en bestrooi deze met een beetje fijn zout.

Herhaal voor de rest van de sjalotjes. Laat ze afkoelen, extra lekker om te serveren bij de bami of nasi, in de soep of bijvoorbeeld op een hotdog.

Gebakken uitjes zelf maken: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik deze gebakken uitjes bewaren?

Je kunt de gebakken uitjes (ook wel gefrituurde uitjes genoemd) in een goed afgesloten potje tot wel een week lang bewaren.

Kan ik ook gewone uien gebruiken om gebakken uitjes te maken?

Je kunt eventueel ook gewone uien gebruiken, gebruik dan wel hele kleine uien anders zullen de (halve) ringen veel te groot worden. Als ze te groot zijn zullen ze niet mooi krokant worden.

Wat vind jij van dit recept?
19 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spaghettipompoen met kip
Volgend recept →
Vegetarische lasagne

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!