Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan. Vul de pan met water tot de aardappelen onder water staan en breng aan de kook.
Kook de aardappelen in de schil gaar, dit zal ongeveer 20 minuten duren afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
Laat de aardappelen vervolgens een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Pel de ui en snijd deze fijn.
Verhit een kleine pan op middelhoog vuur en fruit hierin de fijngesneden ui enkele minuten. Blus af met witte wijnazijn en voeg na enkele minuten de bouillon samen met mosterd en nootmuskaat toe.
Laat het geheel een beetje indikken tot de uien zacht zijn en voeg peper en zout toe.
Roer de dressing terwijl deze nog warm is door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!
Welke aardappelen voor kartoffelsalat?
Voor het maken van Duitse kartoffelsalat gebruik je het beste vastkokende aardappelen. Kruimige aardappelen vallen namelijk uit elkaar als je deze gaat mengen met de dressing.
Horen er spekjes in een klassieke kartoffelsalat?
Nee, in de Duitse klassieke aardappelsalade horen geen spekjes. Deze zijn er natuurlijk wel erg lekker bij, dus zeker een aanrader om gebakken spekjes erdoor te roeren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.