Kartoffelsalat

(7)

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Kartoffelsalat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 ml runder- of groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • flinke snuf nootmuskaat
  • handvol verse peterselie
Kartoffelsalat Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • middelgrote kom
  • kleine pan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kartoffelsalat


Voorbereiding – 20 minuten

Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan. Vul de pan met water tot de aardappelen onder water staan en breng aan de kook.

Kook de aardappelen in de schil gaar, dit zal ongeveer 20 minuten duren afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Laat de aardappelen vervolgens een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Pel de ui en snijd deze fijn.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

De kartoffelsalat afmaken – 10 minuten

Verhit een kleine pan op middelhoog vuur en fruit hierin de fijngesneden ui enkele minuten. Blus af met witte wijnazijn en voeg na enkele minuten de bouillon samen met mosterd en nootmuskaat toe.

Laat het geheel een beetje indikken tot de uien zacht zijn en voeg peper en zout toe.

Roer de dressing terwijl deze nog warm is door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Kartoffelsalat: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen voor kartoffelsalat?

Voor het maken van Duitse kartoffelsalat gebruik je het beste vastkokende aardappelen. Kruimige aardappelen vallen namelijk uit elkaar als je deze gaat mengen met de dressing.

Horen er spekjes in een klassieke kartoffelsalat?

Nee, in de Duitse klassieke aardappelsalade horen geen spekjes. Deze zijn er natuurlijk wel erg lekker bij, dus zeker een aanrader om gebakken spekjes erdoor te roeren.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.