Kartoffelsalat
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kartoffelsalat

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.

30 minuten
4 personen
Kartoffelsalat ingrediënten
Recept kartoffelsalat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan. Vul de pan met water tot de aardappelen onder water staan en breng aan de kook.

Kook de aardappelen in de schil gaar, dit zal ongeveer 20 minuten duren afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Laat de aardappelen vervolgens een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Pel de ui en snijd deze fijn.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

De kartoffelsalat afmaken – 10 minuten

Verhit een kleine pan op middelhoog vuur en fruit hierin de fijngesneden ui enkele minuten. Blus af met witte wijnazijn en voeg na enkele minuten de bouillon samen met mosterd en nootmuskaat toe.

Laat het geheel een beetje indikken tot de uien zacht zijn en voeg peper en zout toe.

Roer de dressing terwijl deze nog warm is door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen voor kartoffelsalat?

Voor het maken van Duitse kartoffelsalat gebruik je het beste vastkokende aardappelen. Kruimige aardappelen vallen namelijk uit elkaar als je deze gaat mengen met de dressing.

Horen er spekjes in een klassieke kartoffelsalat?

Nee, in de Duitse klassieke aardappelsalade horen geen spekjes. Deze zijn er natuurlijk wel erg lekker bij, dus zeker een aanrader om gebakken spekjes erdoor te roeren.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
140.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.8 g
3.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.74 g
0.29 g
Eiwitten
4.1 g
Vezels
5.42 g
Natrium
503.53 mg
Mineralen
Ijzer
1.67 mg
Calcium
42.9 mg
Magnesium
40.21 mg
Kalium
40.21 mg
Fosfor
103.76 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
25.4 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
25.18 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kartoffelsalat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.