Poriyal - Indiase gebakken groenten
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Poriyal - Indiase gebakken groenten veganistisch

Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood.

30 minuten
4 personen
Poriyal - Indiase gebakken groenten ingrediënten

Recept poriyal - indiase gebakken groenten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de sperziebonen in vrij kleine stukjes. Kook de wortel beetgaar in ongeveer 10 minuten en voeg dan de sperziebonen toe.

Zodra de wortel en sperziebonen beetgaar zijn giet je deze af, spoel af met koud water en laat vervolgens uitlekken. Pel de sjalotjes en snijd deze fijn. 

Poriyal - Indiase gebakken groenten
Poriyal - Indiase gebakken groenten

De Poriyal (Indiase gebakken groenten) afmaken – 15 minuten

Verhit een eetlepel kokosolie in een grote bakpan en fruit hierin de chilipepers, mosterdzaadjes, komijnzaad, asafoetida en kerrieblaadjes ongeveer een minuutje.

Voeg de fijngesneden sjalotjes en 2 eetlepels kokosrasp toe en bak nog enkele minuten langer tot de sjalot zacht is geworden.

Voeg de wortel en sperziebonen toe en bak het geheel nog ongeveer 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met een halve theelepel zout en serveer bijvoorbeeld met rijst en naan, eet smakelijk!

Tips!

Welke groenten in Indiase poriyal?

Je kunt poriyal met verschillende soorten groenten maken. Meestal is dit een combinatie van gelijke delen wortel en sperziebonen en vaak wordt er enkel sperziebonen gebruikt. Soms worden er doperwten, kool en/of paprika aan toegevoegd.

Wat is het verschil tussen kootu en poriyal?

Kootu is een groenten gerecht met linzen, kokos en kruiden, het is een dikke stoof en ondanks dat poriyal met ongeveer dezelfde ingrediënten wordt gemaakt is poriyal een droog roerbak gerecht.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
323.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.06 g
7.85 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.78 g
23.23 g
Eiwitten
5.69 g
Vezels
10.24 g
Natrium
342.37 mg
Mineralen
Ijzer
3.02 mg
Calcium
107.08 mg
Magnesium
62.64 mg
Kalium
62.64 mg
Fosfor
141.4 mg
Koper
0.34 mg
Zink
0.95 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.22 µg
Vitamines
Vitamine C
11.29 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
100.3 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
54.87 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Poriyal - Indiase gebakken groenten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.