Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de sperziebonen in vrij kleine stukjes. Kook de wortel beetgaar in ongeveer 10 minuten en voeg dan de sperziebonen toe.
Zodra de wortel en sperziebonen beetgaar zijn giet je deze af, spoel af met koud water en laat vervolgens uitlekken. Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Verhit een eetlepel kokosolie in een grote bakpan en fruit hierin de chilipepers, mosterdzaadjes, komijnzaad, asafoetida en kerrieblaadjes ongeveer een minuutje.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en 2 eetlepels kokosrasp toe en bak nog enkele minuten langer tot de sjalot zacht is geworden.
Voeg de wortel en sperziebonen toe en bak het geheel nog ongeveer 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met een halve theelepel zout en serveer bijvoorbeeld met rijst en naan, eet smakelijk!
Welke groenten in Indiase poriyal?
Je kunt poriyal met verschillende soorten groenten maken. Meestal is dit een combinatie van gelijke delen wortel en sperziebonen en vaak wordt er enkel sperziebonen gebruikt. Soms worden er doperwten, kool en/of paprika aan toegevoegd.
Wat is het verschil tussen kootu en poriyal?
Kootu is een groenten gerecht met linzen, kokos en kruiden, het is een dikke stoof en ondanks dat poriyal met ongeveer dezelfde ingrediënten wordt gemaakt is poriyal een droog roerbak gerecht.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.