Poriyal - Indiase gebakken groenten

(5)

Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Poriyal - Indiase gebakken groenten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram wortelen
  • 2 sjalotjes
  • 6 kerrieblaadjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • halve theelepel asafoetida
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • halve theelepel komijnzaad
  • halve theelepel zout
  • 2 eetlepels kokosrasp
Poriyal - Indiase gebakken groenten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet of zeef
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poriyal-indiase-gebakken-groenten


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de sperziebonen in vrij kleine stukjes. Kook de wortel beetgaar in ongeveer 10 minuten en voeg dan de sperziebonen toe.

Zodra de wortel en sperziebonen beetgaar zijn giet je deze af, spoel af met koud water en laat vervolgens uitlekken. Pel de sjalotjes en snijd deze fijn. 

Poriyal - Indiase gebakken groenten
Poriyal - Indiase gebakken groenten

De Poriyal (Indiase gebakken groenten) afmaken – 15 minuten

Verhit een eetlepel kokosolie in een grote bakpan en fruit hierin de chilipepers, mosterdzaadjes, komijnzaad, asafoetida en kerrieblaadjes ongeveer een minuutje.

Voeg de fijngesneden sjalotjes en 2 eetlepels kokosrasp toe en bak nog enkele minuten langer tot de sjalot zacht is geworden.

Voeg de wortel en sperziebonen toe en bak het geheel nog ongeveer 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met een halve theelepel zout en serveer bijvoorbeeld met rijst en naan, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Poriyal - Indiase gebakken groenten: Veel gestelde vragen

Welke groenten in Indiase poriyal?

Je kunt poriyal met verschillende soorten groenten maken. Meestal is dit een combinatie van gelijke delen wortel en sperziebonen en vaak wordt er enkel sperziebonen gebruikt. Soms worden er doperwten, kool en/of paprika aan toegevoegd.

Wat is het verschil tussen kootu en poriyal?

Kootu is een groenten gerecht met linzen, kokos en kruiden, het is een dikke stoof en ondanks dat poriyal met ongeveer dezelfde ingrediënten wordt gemaakt is poriyal een droog roerbak gerecht.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.