Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de zuurkool in een vergiet samen met de bonen uit blik, spoel deze af en laat uitlekken.
Maak de dressing direct in een grote kom door 2 eetlepels crème fraîche te mengen samen met 1 eetlepel grove mosterd en 2 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Hak de walnoten grof en snijd de salieblaadjes fijn.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de uitgelekte zuurkool en bonen samen met de sjalot, wortel, salie, appel en walnoten in de kom met dressing. Eet smakelijk!
Welke zuurkool voor een zuurkoolsalade?
De lekkerste zuurkool voor een zuurkoolsalade is wijnzuurkool, aangezien deze milder van smaak is en meer kruiden bevat. Naturel zuurkool is ook prima voor het maken van een zuurkoolsalade.
Kan ik de salie vervangen?
Naast verse salie combineert dille, dragon of tijm ook goed met zuurkool.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.