Zuurkoolsalade

(8)

Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Zuurkoolsalade

Ingrediënten


  • 500 gram wijnzuurkool
  • 200 gram cannellini bonen
  • 3 wortels
  • 1 sjalot
  • kleine handvol verse salie
  • 1 appel
  • handvol walnoten
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • vergiet
  • grote kom
  • 2 lepels
  • snijplank & koksmes

Zuurkoolsalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolsalade


Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de zuurkool in een vergiet samen met de bonen uit blik, spoel deze af en laat uitlekken. 

Maak de dressing direct in een grote kom door 2 eetlepels crème fraîche te mengen samen met 1 eetlepel grove mosterd en 2 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Zuurkoolsalade
Zuurkoolsalade

De zuurkoolsalade afmaken – 10 minuten

Pel de sjalot en snijd deze fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Hak de walnoten grof en snijd de salieblaadjes fijn.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de uitgelekte zuurkool en bonen samen met de sjalot, wortel, salie, appel en walnoten in de kom met dressing. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Zuurkoolsalade: Veel gestelde vragen

Welke zuurkool voor een zuurkoolsalade?

De lekkerste zuurkool voor een zuurkoolsalade is wijnzuurkool, aangezien deze milder van smaak is en meer kruiden bevat. Naturel zuurkool is ook prima voor het maken van een zuurkoolsalade.

Kan ik de salie vervangen?

Naast verse salie combineert dille, dragon of tijm ook goed met zuurkool.

0 reacties op Zuurkoolsalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.