Deze zuurkoolsalade met bonen, wortels en walnoten is een heerlijk frisse salade voor bij de barbecue. Je kunt de bonen eventueel weglaten voor een minder vullende salade. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolsalade
Plaats de zuurkool in een vergiet samen met de bonen uit blik, spoel deze af en laat uitlekken.
Maak de dressing direct in een grote kom door 2 eetlepels crème fraîche te mengen samen met 1 eetlepel grove mosterd en 2 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Schil de wortelen en rasp deze grof. Hak de walnoten grof en snijd de salieblaadjes fijn.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de uitgelekte zuurkool en bonen samen met de sjalot, wortel, salie, appel en walnoten in de kom met dressing. Eet smakelijk!
Welke zuurkool voor een zuurkoolsalade?
De lekkerste zuurkool voor een zuurkoolsalade is wijnzuurkool, aangezien deze milder van smaak is en meer kruiden bevat. Naturel zuurkool is ook prima voor het maken van een zuurkoolsalade.
Kan ik de salie vervangen?
Naast verse salie combineert dille, dragon of tijm ook goed met zuurkool.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.