Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas
😍 12Geweldig
😋 2Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas vegetarisch

Sperziebonen zijn een heerlijk bijgerecht, maar zodra je deze beetgare sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas hebt geproefd wil je niets anders meer.

20 minuten
4 personen

Sperziebonen en boterbonen zijn een fantastische combinatie die niet alleen heerlijk is maar ook nog eens mooi kleurt. Je kunt ook enkel sperziebonen of boterbonen gebruiken.

Gebakken in boter met knoflook, citroen en tijm worden deze sperziebonen ongelofelijk smaakvol en kun je niet stoppen met eten. Het perfecte zomerse bijgerecht met een stukje kipfilet, vis, vegetarische burger of bijvoorbeeld gemarineerde tofu.

Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas ingrediënten

Recept sperziebonen met knoflook en parmezaanse kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 14-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas maken – 20 minuten

Breng een grote pan met water en zout aan de kook.

Maak de bonen schoon door de uiteindes eraf te snijden.

Kook de bonen beetgaar in ongeveer 10 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de bonen.

Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas
Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de stokjes van de tijm en houd de blaadjes apart.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hier de knoflook enkele minuten in.

Voeg de beetgare sperziebonen (en boterbonen) toe en bak deze enkele minuten mee.

Voeg 1 eetlepel citroensap samen met de tijm toe en verwarm het geheel nog enkele minuten tot alles goed heet is.

Breng op smaak met peper en maldon zout en serveer met een kleine handvol geraspte grana padano, eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kan ik deze sperziebonen bewaren?

Je kunt deze sperziebonen met knoflook tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wat serveer ik bij sperziebonen?

Sperziebonen zijn een heerlijk en veelzijdig bijgerecht. Zowel lekker bij vlees als vis, maar ook bij vegetarische gerechten zoals bijvoorbeeld een vegetarische curry, gebakken aubergine of nog veel meer. 

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
2
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
123.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.08 g
5.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.92 g
3.06 g
Eiwitten
7.76 g
Vezels
7.31 g
Natrium
216.16 mg
Mineralen
Ijzer
2.01 mg
Calcium
228.84 mg
Magnesium
62.04 mg
Kalium
62.04 mg
Fosfor
165.54 mg
Koper
0.29 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
1.5 µg
Vitamines
Vitamine C
30.84 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
35.27 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
97.06 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas"
D.A. HAGEN zegt op 27-08-2024
Lijkt me wel wat. Samen met een lekkere gerookte makreel zal dat prima smaken.
Véronique zegt op 27-08-2024
Dankjewel, laat het smaken! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.