Sperziebonen zijn een heerlijk bijgerecht, maar zodra je deze beetgare sperziebonen met knoflook en Parmezaanse kaas hebt geproefd wil je niets anders meer.
Sperziebonen en boterbonen zijn een fantastische combinatie die niet alleen heerlijk is maar ook nog eens mooi kleurt. Je kunt ook enkel sperziebonen of boterbonen gebruiken.
Gebakken in boter met knoflook, citroen en tijm worden deze sperziebonen ongelofelijk smaakvol en kun je niet stoppen met eten. Het perfecte zomerse bijgerecht met een stukje kipfilet, vis, vegetarische burger of bijvoorbeeld gemarineerde tofu.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-09-2024
Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
Maak de bonen schoon door de uiteindes eraf te snijden.
Kook de bonen beetgaar in ongeveer 10 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de bonen.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de stokjes van de tijm en houd de blaadjes apart.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan en fruit hier de knoflook enkele minuten in.
Voeg de beetgare sperziebonen (en boterbonen) toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg 1 eetlepel citroensap samen met de tijm toe en verwarm het geheel nog enkele minuten tot alles goed heet is.
Breng op smaak met peper en maldon zout en serveer met een kleine handvol geraspte grana padano, eet smakelijk!
Hoe lang kan ik deze sperziebonen bewaren?
Je kunt deze sperziebonen met knoflook tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Wat serveer ik bij sperziebonen?
Sperziebonen zijn een heerlijk en veelzijdig bijgerecht. Zowel lekker bij vlees als vis, maar ook bij vegetarische gerechten zoals bijvoorbeeld een vegetarische curry, gebakken aubergine of nog veel meer.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.