Frisse rode koolsalade met appel is heerlijk als bijgerecht voor een barbecue of picknick. Met de lekkerste romige dressing is dit gerecht bij velen favoriet!
Vergelijkbaar met een Amerikaanse rode coleslaw salade is deze rode koolsalade met appel een geweldig bijgerecht. Het is een heerlijke frisse en knapperige salade die je perfect bij een barbecue of lunchgerecht kunt serveren.
De dressing is super simpel zelf te maken met maar een aantal ingrediënten. Je kunt de dressing helemaal naar je eigen smaak maken. De knapperige rode kool en het friszure van de appel geven dit bijgerecht een lekkere ‘bite’. Laat je de rode koolsalade een aantal uren marineren dan trekken de smaken pas écht goed in!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-02-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 08-02-2025
Verwijder de buitenste bladeren van de halve rode kool. Leg de rode kool op een snijplank om vlekken op je werkblad te voorkomen.
Snijd de halve rode kool dan doormidden.
Gebruik een koksmes om de rode kool in zo fijn mogelijke reepjes te snijden.
Snijd de rode kool in zo fijn mogelijke reepjes door te beginnen aan de smalle kant.
Om de rode kool makkelijk in fijne reepjes te snijden gebruik je het beste een groot en vooral scherp koksmes. Eventueel kun je gebruik maken van een mandoline.
Voeg de rode kool toe aan een grote kom.
Snijd de zure appel in kleine blokjes of plakjes. Je kunt ervoor kiezen om de appel eerst te schillen.
Maak een heerlijke dressing door in een kleine kom 2 eetlepels mayonnaise, 1 eetlepel volle yoghurt, 2 theelepels wittewijnazijn, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel komijnzaad en 1 theelepel gemalen zwarte peper samen te mengen.
De dressing is makkelijk goed te mengen wanneer je gebruik maakt van een kleine garde.
Voeg de dressing toe aan de kom met de fijngesneden rode kool.
Meng alles goed door elkaar heen, proef en breng eventueel op smaak met wat extra zout.
Je kunt de rode koolsalade met appel direct serveren of minimaal een uurtje buiten de koelkast laten staan om de smaken goed te laten intrekken.
Heerlijk als bijgerecht voor een barbecue, bij stoofpotjes of bij gegrild vlees. Eet smakelijk!
Hoe lang kan ik rode koolsalade bewaren?
Dek de kom met rode koolsalade af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast tot 3 dagen na bereiding. Gebruik steeds schoon bestek om de salade op te scheppen.
Hoe kan ik de salade romiger maken?
Voeg naar smaak meer mayonnaise en yoghurt toe, proef de dressing en bepaal naar smaak of er meer kruiden toegevoegd moeten worden.
Ik heb geen koksmes, hoe kan ik de rode kool snijden?
Je kunt optioneel een mandoline gebruiken, heb je deze ook niet dan kun je in de meeste supermarkten voorgesneden rode kool gebruiken. Deze heeft wel minder smaak dan versgesneden rode kool.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.08 | rode kool | 15.17 | 2.04 g | 1.75 g | 0.12 g | - | 0.88 g | 1.46 g | 2.92 mg | 0.29 mg | 23.33 mg | 11.67 mg | 145.83 mg | 17.50 mg | 0.03 mg | 0.12 mg | - | - | 32.08 mg | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 14.00 µg | - | - | - | ||
0.17 | zure appel | 15.75 | 3.50 g | 3.44 g | - | - | 0.12 g | 0.67 g | 0.58 mg | 0.06 mg | 1.17 mg | 1.46 mg | 35.00 mg | 2.92 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | - | - | 2.92 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.88 µg | - | - | - | ||
0.67 | takje | verse platte peterselie | 0.79 | 0.04 g | - | - | - | 0.10 g | 0.11 g | 0.70 mg | 0.18 mg | 0.93 mg | 1.17 mg | 19.83 mg | 3.03 mg | - | 0.02 mg | - | - | 3.73 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.80 µg | - | - | - | |
0.17 | eetlepel | volle yoghurt | melk | 1.63 | 0.11 g | 0.10 g | 0.09 g | 0.05 g | 0.09 g | - | 1.25 mg | - | 3.00 mg | 0.27 mg | 4.00 mg | 2.25 mg | - | 0.01 mg | 0.38 µg | 0.02 µg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | 0.01 µg | - | - | - | - |
0.33 | eetlepel | mayonaise | ei, mosterd, selderij | 49.40 | 0.17 g | 0.17 g | 5.47 g | 0.80 g | 0.11 g | - | 20.00 mg | - | 0.67 mg | 1.33 mg | 1.33 mg | 2.67 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 0.01 µg | 0.20 µg | - | - | - |
0.33 | theelepeltjes | wittewijnazijn | sulfiet | 0.70 | - | - | - | - | - | - | 0.27 mg | 0.01 mg | 0.43 mg | 0.17 mg | 1.87 mg | 0.27 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.33 | theelepeltjes | kerriepoeder | 2.17 | 0.24 g | - | 0.08 g | - | 0.08 g | 0.08 g | 6.00 mg | 0.20 mg | 3.33 mg | - | 8.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.17 | theelepel | komijnzaad | 2.97 | 0.30 g | - | 0.13 g | - | 0.16 g | - | 1.25 mg | 0.54 mg | 7.75 mg | 2.92 mg | 15.00 mg | 4.17 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 0.08 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
0.17 | theelepel | gemalen zwarte peper | 1.03 | 0.17 g | - | 0.01 g | - | 0.04 g | 0.07 g | 0.13 mg | 0.10 mg | 1.33 mg | - | 4.33 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
zout | - | - | - | - | - | - | - | 400.00 mg | - | 0.10 mg | 2.90 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
89.60 | 6.57 g | 5.46 g | 5.89 g | 0.85 g | 1.58 g | 2.38 g | 433.10 mg | 1.38 mg | 42.05 mg | 21.88 mg | 235.25 mg | 33.40 mg | 0.08 mg | 0.21 mg | 0.38 µg | 0.03 µg | 38.85 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | 0.02 µg | 17.88 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.