Deze soba noedels met sesam uit de wok zijn makkelijk en snel te maken. Japanse noedels met een simpele woksaus zijn een smaakvol bijgerecht met weinig ingrediënten.
Soba noedels worden gemaakt van boekweit, dit verklaart direct hun donkere kleur. Soba noodles zijn Japanse dunne noedels die door het gebruik van boekweit stevig en een tikkeltje nootachtig van smaak zijn.
Doordat soba noedels van boekweit worden gemaakt zijn ze glutenvrij, let er wel op dat het soba noedels van 100% boekweit zijn. Er bestaan ook soba noedels waar alsnog een deel tarwe aan is toegevoegd.
Sesamolie geeft Aziatische gerechten een warme smaak en geur, wat deze soba noedels extra smaakvol maken. De sesamzaadjes en bosui geven de noedels naast een heerlijke smaak ook textuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Snijd de bosuien in fijne ringetjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Meng de knoflook en gember samen met 1 eetlepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel honing in een kleine kom.
Kook de soba noedels ongeveer 4 minuten in het kokende water en giet deze dan af. Verhit een wok op hoog vuur en voeg de noedels samen met het sausje toe.
Voeg na een minuut de bosuien toe samen met een kleine handvol sesamzaadjes. Roer de noedels goed los en serveer direct, eet smakelijk!
Wat zijn soba noedels?
Soba noedels zijn Japanse noedels gemaakt van boekweit. Deze dunne noedels zijn daarom donker van kleur en daarnaast is boekweit glutenvrij.
Kan ik de honing vervangen?
Honing geeft deze gewokte noedels een unieke smaak, maar je kunt de honing eventueel vervangen door bruine suiker, kokosbloesemsuiker of ahornsiroop.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.