Soba noedels met sesam

(4)

Deze soba noedels met sesam uit de wok zijn makkelijk en snel te maken. Japanse noedels met een simpele woksaus zijn een smaakvol bijgerecht met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-09-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Soba noedels worden gemaakt van boekweit, dit verklaart direct hun donkere kleur. Soba noodles zijn Japanse dunne noedels die door het gebruik van boekweit stevig en een tikkeltje nootachtig van smaak zijn.

Doordat soba noedels van boekweit worden gemaakt zijn ze glutenvrij, let er wel op dat het soba noedels van 100% boekweit zijn. Er bestaan ook soba noedels waar alsnog een deel tarwe aan is toegevoegd. 

Sesamolie geeft Aziatische gerechten een warme smaak en geur, wat deze soba noedels extra smaakvol maken. De sesamzaadjes en bosui geven de noedels naast een heerlijke smaak ook textuur.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Soba noedels met sesam

Ingrediënten


  • 150 gram soba noedels
  • 2 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 bosuien
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
Soba noedels met sesam Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • wok
  • zeef of vergiet
  • schuimspaan

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/soba-noedels-met-sesam


Voorbereiding – 5 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Snijd de bosuien in fijne ringetjes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. 

Soba noedels met sesam
Soba noedels met sesam

De soba noedels met sesam afmaken – 10 minuten

Meng de knoflook en gember samen met 1 eetlepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel honing in een kleine kom.

Kook de soba noedels ongeveer 4 minuten in het kokende water en giet deze dan af. Verhit een wok op hoog vuur en voeg de noedels samen met het sausje toe. 

Voeg na een minuut de bosuien toe samen met een kleine handvol sesamzaadjes. Roer de noedels goed los en serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-09-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Soba noedels met sesam: Veel gestelde vragen

Wat zijn soba noedels?

Soba noedels zijn Japanse noedels gemaakt van boekweit. Deze dunne noedels zijn daarom donker van kleur en daarnaast is boekweit glutenvrij.

Kan ik de honing vervangen?

Honing geeft deze gewokte noedels een unieke smaak, maar je kunt de honing eventueel vervangen door bruine suiker, kokosbloesemsuiker of ahornsiroop.

0 reacties op Soba noedels met sesam

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.