Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.
Rauwe rode bieten koken is niet moeilijk. Gekookte rode bieten zijn op veel verschillende manieren te gebruiken, in een salade, lasagne, quiche en meer.
Sperziebonen zijn een favoriet bij velen, om ze zo lekker mogelijk te bereiden behouden ze bij voorkeur een beetje een 'bite'. Bekijk hier tips hoe je sperziebonen het beste kunt koken.
Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.
De perfecte gebakken champignons zijn mooi goudbruin van kleur met een volle smaak. Met deze tips bak jij makkelijk en snel zelf de lekkerste champignons.
Furikake mix is een hartig strooisel uit Japan dat je een keer wilt proberen om je gerechten extra smaak te geven. Lekker met extra veel sesamzaadjes. Wat is furikake en wat doe je ermee?
Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.
De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!
Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?
Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk, dit luchtige brood heeft weinig ingrediënten en is ontzettend zacht van smaak.
Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!
Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Met maar een paar ingrediënten.
Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.
Een basis hartige taart deeg, oftewel de bodem is makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Heerlijk met bloem, roomboter en water.
Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!