Rauwe rode bieten koken is niet moeilijk. Gekookte rode bieten zijn op veel verschillende manieren te gebruiken, in een salade, lasagne, quiche en meer.
Rauwe bieten zijn smaakvoller dan voorgegaarde bietjes, ze zijn vol rood van kleur en hebben een heerlijke aardse smaak.
Het blad van de rode biet is net zoals verse spinazie te gebruiken, bijvoorbeeld gebakken of uit de wok. De stengels van de rauwe bieten zijn vergelijkbaar met snijbiet, welke je het beste eerst kunt garen.
Kies voor het tegelijk gaar worden voor bietjes met ongeveer hetzelfde formaat tijdens het koken van rode bieten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-09-2024
Verwijder het blad van de rauwe bieten, maar laat een stukje van de steel zitten. Was de bieten goed onder stromend water.
Plaats de rauwe bieten in een pan. Vul de pan met water, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur middelhoog zodra het water kookt en kook de bietjes ongeveer 1 uur lang.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bieten, maar ook hoe vers de bieten zijn. Oudere bieten hebben langer nodig om gaar te worden.
Laat de bieten afkoelen en pel ze dan. Dit kun je het beste doen door de boven en onderkant eraf te snijden met een klein mesje en vervolgens de biet onder stromend water te houden, zo veeg je de schil er met je vinger gemakkelijk af.
Welke bieten kun je koken?
Er bestaan ontzettend veel rassen bieten, naast het verschil in kleur kan de vorm en het formaat ook verschillen.
Je kunt alle soorten bieten koken, maar houd er rekening mee dat bijvoorbeeld chioggia bieten hun mooie tekening en kleur verliezen tijdens het koken.
Hoeveel rode biet tegelijk koken?
Bij het koken van rode biet is het belangrijk om bieten te gebruiken die ongeveer hetzelfde formaat hebben. Zo zullen ze tegelijk gaar worden, je kunt de pan dan vullen met bieten en hier zit geen maximum aan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.