Ohmydish.nl


Basis hartige taart deeg (quiche)

Een basis hartige taart deeg, oftewel de bodem is makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Heerlijk met bloem, roomboter en water.

Basis hartige taart deeg (quiche)
35 minuten 6 personen Quiche recepten
Basis hartige taart deeg (quiche)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 280 gram bloem + extra
  • 1/2e theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude roomboter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
Basis hartige taart deeg (quiche) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • taartvorm (26 cm)
  • oven
  • deegroller
  • vork
  • bakpapier
  • blindbakbonen

Bereiden

35 minuten 6 personen Quiche recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basis-hartige-taart-deeg-quiche


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Meng bloem, zout en suiker. Zorg ervoor dat de roomboter zo koud mogelijk is en snijd de boter in kleine blokjes. Voeg de boter blokjes beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er dan kruimelig uitzien. Voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe, tot het een deegbal wordt. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius and vet de taartvorm in met boter.

Basis hartige taart deeg (quiche) uitrollen Basis hartige taart deeg (quiche) uitrollen

Basis hartige taart deeg afmaken -- 25 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Verplaats het deeg naar de taartvorm, dit kun je gemakkelijk doen met een deegroller. Druk dit goed aan en verwijder overtollig deeg dat over de rand hangt. Prik gaatjes in de bodem met een vork en leg er een stuk bakpapier op. Vul dit met blindbakbonen en bak de taartbodem dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot deze al licht begint te kleuren.

Basis hartige taart deeg (quiche) Basis hartige taart deeg (quiche)

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Je kunt deze hartige taartbodem dan vullen met vanalles dat jij lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld met rode bieten of prei, of één van onze andere quiches.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pompoenpudding

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.