Ohmydish.nl


Zelf pompoenpuree maken

Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?

45 minuten 8 personen Bijgerechten
Zelf pompoenpuree maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • pompoen
  • optioneel: water
Zelf pompoenpuree maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • lepel
  • grote pan of oven
  • staafmixer of fijne zeef en grote lepel

Bereiden


45 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-pompoenpuree-maken


Je kunt hiervoor net zoveel pompoen gebruiken als je zelf wilt. 

Zelf pompoenpuree maken – 45 minuten

Er zijn verschillende manieren om pompoenpuree te maken.

Methode 1 & 2: Schil de pompoen, als dit niet heel makkelijk gaat kun je de pompoen eventueel in zijn geheel iets zachter maken. Dit kun je doen door de schil kort in de oven zacht te laten worden of door de pompoen in zijn geheel kort te koken. Zo zal de schil minder hard zijn en zal het schillen makkelijker gaan. 

Verwijder de pitten met een lepel en snijd de pompoen in stukken. Hoe groter de stukken zijn hoe langer deze zullen moeten koken of bakken.

Je kunt ze namelijk gaar koken in ruim kokend water, of gaar de stukken in een oven van ongeveer 180 graden Celsius. 

Zodra de pompoen volledig zacht is, giet je deze af of haal uit de oven. Je kunt deze nu pureren met een staafmixer of wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel.

Zelf pompoenpuree maken
Zelf pompoenpuree maken

Methode 3: Nog een manier is de pompoen in zijn geheel te garen in de oven, verwijder dan wel eerst de pitten. Snijd hiervoor de bovenkant van de pompoen, schep de pitten eruit met een lepel en plaats de bovenkant terug op de pompoen.

Gaar de hele pompoen in een oven van ongeveer 180 graden Celsius. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen, dit kun je testen door er met een vork in te prikken.

Je kunt de gare pompoen dan zodra deze volledig zacht is uitlepelen en pureren.

Deze pompoenpuree kun je direct gebruiken in hartige of zoete gerechten, maar je kunt deze ook gemakkelijk in porties invriezen. Zo heb je altijd pompoenpuree die direct te gebruiken.


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Pompoen curry met spinazie

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!