Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-11-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt hiervoor net zoveel pompoen gebruiken als je zelf wilt.
Er zijn verschillende manieren om pompoenpuree te maken.
Methode 1 & 2: Schil de pompoen, als dit niet heel makkelijk gaat kun je de pompoen eventueel in zijn geheel iets zachter maken. Dit kun je doen door de schil kort in de oven zacht te laten worden of door de pompoen in zijn geheel kort te koken. Zo zal de schil minder hard zijn en zal het schillen makkelijker gaan.
Verwijder de pitten met een lepel en snijd de pompoen in stukken. Hoe groter de stukken zijn hoe langer deze zullen moeten koken of bakken.
Je kunt ze namelijk gaar koken in ruim kokend water, of gaar de stukken in een oven van ongeveer 180 graden Celsius.
Zodra de pompoen volledig zacht is, giet je deze af of haal uit de oven. Je kunt deze nu pureren met een staafmixer of wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel.
Methode 3: Nog een manier is de pompoen in zijn geheel te garen in de oven, verwijder dan wel eerst de pitten. Snijd hiervoor de bovenkant van de pompoen, schep de pitten eruit met een lepel en plaats de bovenkant terug op de pompoen.
Gaar de hele pompoen in een oven van ongeveer 180 graden Celsius. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen, dit kun je testen door er met een vork in te prikken.
Je kunt de gare pompoen dan zodra deze volledig zacht is uitlepelen en pureren.
Deze pompoenpuree kun je direct gebruiken in hartige of zoete gerechten, maar je kunt deze ook gemakkelijk in porties invriezen. Zo heb je altijd pompoenpuree die direct te gebruiken is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.