Zelf pompoenpuree maken
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf pompoenpuree maken veganistisch

Zelf pompoenpuree maken is ontzettend makkelijk. Met deze puree kun je vele soorten hartige en zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoentaart of wat dacht je van wafels?

45 minuten
8 personen
Zelf pompoenpuree maken ingrediënten
Recept zelf pompoenpuree maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten

Je kunt hiervoor net zoveel pompoen gebruiken als je zelf wilt. 

Zelf pompoenpuree maken – 45 minuten

Er zijn verschillende manieren om pompoenpuree te maken.

Methode 1 & 2: Schil de pompoen, als dit niet heel makkelijk gaat kun je de pompoen eventueel in zijn geheel iets zachter maken. Dit kun je doen door de schil kort in de oven zacht te laten worden of door de pompoen in zijn geheel kort te koken. Zo zal de schil minder hard zijn en zal het schillen makkelijker gaan. 

Verwijder de pitten met een lepel en snijd de pompoen in stukken. Hoe groter de stukken zijn hoe langer deze zullen moeten koken of bakken.

Je kunt ze namelijk gaar koken in ruim kokend water, of gaar de stukken in een oven van ongeveer 180 graden Celsius. 

Zodra de pompoen volledig zacht is, giet je deze af of haal uit de oven. Je kunt deze nu pureren met een staafmixer of wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel.

Zelf pompoenpuree maken
Zelf pompoenpuree maken

Methode 3: Nog een manier is de pompoen in zijn geheel te garen in de oven, verwijder dan wel eerst de pitten. Snijd hiervoor de bovenkant van de pompoen, schep de pitten eruit met een lepel en plaats de bovenkant terug op de pompoen.

Gaar de hele pompoen in een oven van ongeveer 180 graden Celsius. De tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen, dit kun je testen door er met een vork in te prikken.

Je kunt de gare pompoen dan zodra deze volledig zacht is uitlepelen en pureren.

Deze pompoenpuree kun je direct gebruiken in hartige of zoete gerechten, maar je kunt deze ook gemakkelijk in porties invriezen. Zo heb je altijd pompoenpuree die direct te gebruiken is.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
37.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.63 g
3.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.38 g
0 g
Eiwitten
2.06 g
Vezels
1.88 g
Natrium
3.75 mg
Mineralen
Ijzer
1.13 mg
Calcium
46.88 mg
Magnesium
18.75 mg
Kalium
18.75 mg
Fosfor
46.88 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.38 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
26.25 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
18.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf pompoenpuree maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.