Zelf Turks brood maken
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf Turks brood maken vegetarisch

Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk, dit luchtige brood heeft weinig ingrediënten en is ontzettend zacht van smaak.

40 minuten
6 personen
Zelf Turks brood maken ingrediënten

Recept zelf turks brood maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 09-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng een zakje gist en een theelepel suiker in 325 ml lauwwarm water. Het is belangrijk dat het water niet te heet is. Laat het mengsel staan totdat er schuim ontstaat. 

Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het gistmengsel toe. Je kunt het deeg kneden met de hand of in een keukenmachine. 

Kneed het deeg minstens 5 minuten zodat het soepel en elastisch zal worden. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn. 

Vorm een deegbal en besprenkel de kom met zonnebloemolie, leg de deegbal erin en besprenkel de bovenkant dan ook met een beetje olie. Dek af en laat minimaal een uur rijzen, of tot de deegbal verdubbeld is. 

Zelf Turks brood maken
Zelf Turks brood maken

Turks brood afmaken – 30 minuten + wachttijd

Kneed het deeg nogmaals kort en leg de deegbal dan op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk het deeg platter en dek het deeg dan af om het nogmaals een half uur te laten rijzen.

 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Druk het deeg dan nog een keer iets platter, je wil namelijk dat het een groot en vrij plat brood wordt. Klop een eidooier los met een eetlepel melk en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee. 

Gebruik een mes of deegschraper om strepen op het brood te maken. Bestrooi het brood met sesamzaadjes en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. 

Laat het Turks brood afkoelen en serveer bij de soep of beleg deze met verschillende ingrediënten voor de lunch. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

31 waarderingen
😍
31
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
343.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.19 g
2.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.93 g
0.79 g
Eiwitten
10.24 g
Vezels
2.36 g
Natrium
404.92 mg
Mineralen
Ijzer
1.08 mg
Calcium
25.52 mg
Magnesium
20.52 mg
Kalium
20.52 mg
Fosfor
106.5 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.07 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.83 µg
Vitamines
Vitamine C
0.07 mg
Vitamine D
0.17 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
39.47 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf Turks brood maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.