Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk, dit luchtige brood heeft weinig ingrediënten en is ontzettend zacht van smaak.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-turks-brood-maken
Meng een zakje gist en een theelepel suiker in 325 ml lauwwarm water. Het is belangrijk dat het water niet te heet is. Laat het mengsel staan totdat er schuim ontstaat.
Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het gistmengsel toe. Je kunt het deeg kneden met de hand of in een keukenmachine.
Kneed het deeg minstens 5 minuten zodat het soepel en elastisch zal worden. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn.
Vorm een deegbal en besprenkel de kom met zonnebloemolie, leg de deegbal erin en besprenkel de bovenkant dan ook met een beetje olie. Dek af en laat minimaal een uur rijzen, of tot de deegbal verdubbeld is.
Kneed het deeg nogmaals kort en leg de deegbal dan op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk het deeg platter en dek het deeg dan af om het nogmaals een half uur te laten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Druk het deeg dan nog een keer iets platter, je wil namelijk dat het een groot en vrij plat brood wordt. Klop een eidooier los met een eetlepel melk en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee.
Gebruik een mes of deegschraper om strepen op het brood te maken. Bestrooi het brood met sesamzaadjes en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Laat het Turks brood afkoelen en serveer bij de soep of beleg deze met verschillende ingrediënten voor de lunch. Smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!