Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk, dit luchtige brood heeft weinig ingrediënten en is ontzettend zacht van smaak.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-turks-brood-maken
Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het gistmengsel toe. Je kunt het deeg kneden met de hand of in een keukenmachine. Kneed het deeg minstens 5 minuten zodat het soepel en elastisch zal worden. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn. Vorm een deegbal en besprenkel de kom met zonnebloemolie, leg de deegbal erin en besprenkel de bovenkant dan ook met een beetje olie. Dek af en laat minimaal een uur rijzen, of tot de deegbal verdubbeld is.
Zelf Turks brood maken
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Druk het deeg dan nog een keer iets platter, je wil namelijk dat het een groot en vrij plat brood wordt. Klop een eidooier los met een eetlepel melk en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee. Gebruik een mes of deegschraper om strepen op het brood te maken. Bestrooi het brood met sesamzaadjes en bak het brood dan mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Laat het Turks brood afkoelen en serveer bij de soep of beleg deze met verschillende ingrediënten voor de lunch. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.