Zelfgemaakte praliné is veel lekkerder dan kant-en-klaar en het is ook nog eens gemaakt in een half uur. Een heerlijke basis voor taart, koek of desserts.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de hazelnoten en amandelen over.
Rooster de noten ongeveer 5 tot 10 minuten, de tijd is afhankelijk van je oven. Je zult merken dat de noten genoeg geroosterd zijn als de velletjes los komen.
Verplaats de noten dan naar een schone theedoek. Zo kun je gemakkelijk de meeste velletjes eraf wrijven, als ze er niet volledig af zijn is niet erg want een beetje geeft ook nog eens extra smaak.
Verwarm de suiker in een kleine sauspan, bij voorkeur met een dikkere bodem, en laat dit op laag vuur zachtjes karamel worden. Pas op, want de suiker zal erg heet worden.
Roer de suiker niet, want dan zal deze gaan kristalliseren. Laat deze rustig mooi kleuren. Roer er dan de noten doorheen en schep terug naar het bakpapier.
Zodra de noten en karamel enigszins zijn afgekoeld, kun je die fijn malen in een keukenmachine. Hoe langer je deze laat draaien, hoe meer olie uit de noten vrij zal komen en hoe meer het geheel een pasta consistentie krijgt.
Je kunt deze praliné, oftewel notenpasta, op verschillende manieren gebruiken. In taart of desserts, of zelfs op een sneetje brood. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.