Praliné - lekkere notenpasta
😍 6 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Praliné veganistisch

Zelfgemaakte praliné is veel lekkerder dan kant-en-klaar en het is ook nog eens gemaakt in een half uur. Een heerlijke basis voor taart, koek of desserts.

Praliné ingrediënten

Recept praliné

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept praliné allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 11-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
30 minuten

Praliné maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de hazelnoten en amandelen over. 

Rooster de noten ongeveer 5 tot 10 minuten, de tijd is afhankelijk van je oven. Je zult merken dat de noten genoeg geroosterd zijn als de velletjes los komen. 

Verplaats de noten dan naar een schone theedoek. Zo kun je gemakkelijk de meeste velletjes eraf wrijven, als ze er niet volledig af zijn is niet erg want een beetje geeft ook nog eens extra smaak. 

Praliné
Praliné

Verwarm de suiker in een kleine sauspan, bij voorkeur met een dikkere bodem, en laat dit op laag vuur zachtjes karamel worden. Pas op, want de suiker zal erg heet worden. 

Roer de suiker niet, want dan zal deze gaan kristalliseren. Laat deze rustig mooi kleuren. Roer er dan de noten doorheen en schep terug naar het bakpapier. 

Zodra de noten en karamel enigszins zijn afgekoeld, kun je die fijn malen in een keukenmachine. Hoe langer je deze laat draaien, hoe meer olie uit de noten vrij zal komen en hoe meer het geheel een pasta consistentie krijgt. 

Je kunt deze praliné, oftewel notenpasta, op verschillende manieren gebruiken. In taart of desserts, of zelfs op een sneetje brood. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
227.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.27 g
14.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.14 g
1.12 g
Eiwitten
4.44 g
Vezels
2.37 g
Natrium
0.85 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
17.5 gram hazelnoten noten 116.73 1.85 g 1.49 g 10.94 g 0.74 g 2.49 g 1.31 g 0.35 mg 0.66 mg 38.50 mg 26.25 mg 113.75 mg 52.50 mg 0.23 mg 0.33 mg - - 0.52 mg - - 0.07 mg 0.04 mg 0.08 mg - 8.75 µg - - -
10 gram amandelen noten 60.90 1.04 g 0.31 g 5.20 g 0.38 g 1.95 g 1.06 g 0.50 mg 0.41 mg 25.00 mg 15.00 mg 85.00 mg 45.00 mg 0.08 mg 0.21 mg - - - - - 0.02 mg 0.06 mg 0.01 mg - 3.00 µg - - -
12.5 gram suiker 50.25 12.38 g 12.38 g - - - - - 0.01 mg - 0.25 mg 0.50 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    227.88 15.27 g 14.17 g 16.14 g 1.12 g 4.44 g 2.37 g 0.85 mg 1.09 mg 63.50 mg 41.50 mg 199.25 mg 97.50 mg 0.31 mg 0.54 mg - - 0.52 mg - - 0.09 mg 0.10 mg 0.08 mg - 11.75 µg - - -
0 reacties op "Praliné"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.