Aubergine recepten
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Aubergine recepten

De aubergine plant houdt van warmte, maar dat maakt het niet meteen onmogelijk om deze in Nederland te telen. Er zijn verschillende soorten aubergine, van licht tot donkerpaars en nog veel meer kleuren en maten. In 2018 hadden wij in onze moestuin zo'n enorme opbrengst, dat we in 2019 even geen aubergine hebben gezaaid. Vandaar ook de enorme hoeveelheid recepten, hopelijk kan ik jullie inspireren om eens iets anders te doen met aubergines. Ovengerechten: Salades: Bijgerechten: Hoofdgerechten: Overig:

Ovengerechten

Het eerste waar je aan denkt bij aubergines is waarschijnlijk een moussaka, één van de lekkerste ovengerechten. Griekse moussaka Griekse moussaka Nog zo'n klassieker, Melanzane alla parmigiana, een simpele aubergine ovenschotel. Melanzane alla parmigiana Melanzane alla parmigiana Een aubergine gratin is gemaakt met heerlijk gegrilde aubergine plakken, aardappels, kaas en meer. Aubergine gratin Aubergine gratin Deze klassieke Parmigiana alla melanzane in een ander jasje, namelijk met gepaneerde en gefrituurde aubergine voor een nog lekkerdere ovenschotel. Parmigiana van gefrituurde aubergines Parmigiana van gefrituurde aubergines

Salades

Couscoussalades zijn altijd lekker, ze zijn vullend en je kunt er volop mee variëren. Couscoussalade Couscoussalade Parelcouscous ziet er niet alleen super leuk uit, het is ook nog eens een heerlijke afwisseling van de bekende couscous. Een salade met gegrilde aubergine, walnoten en granaatappel (allemaal uit onze tuin). Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine Nog een salade met gegrilde aubergine, deze keer een pasta salade. Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Bijgerechten

Ratatouille is een klassiek Frans bijgerecht, heerlijke kruidige aubergine, tomaat, paprika en courgette. Ratatouille Ratatouille De ratatouille die gemaakt wordt in de animatie film is eigenlijk een confit byaldi, want zoals je hierboven kunt zien is een klassieke ratatouille niet zo netjes in een schaal gelegd. Remy's ratatouille Remy's ratatouille Aubergine uit de oven, geglaceerd met miso. Oftewel gefermenteerde sojabonen, het klinkt misschien een beetje gek maar het is echt ontzettend lekker. Geglazuurde aubergine met miso Geglazuurde aubergine met miso Caponata is een klassieker uit de Italiaanse keuken, heerlijk op brood als tapas of als bijgerecht. Caponata Caponata

Hoofdgerechten

Gerechten uit de wok zijn hier altijd welkom, sowieso gerechten boordevol groenten. Deze wok met kip en sesam is heerlijke snelle maaltijd. Kip met groenten en sesam uit de wok Kip met groenten en sesam uit de wok Chili con carne is ontzettend lekker, voeg er eens extra groenten aan toe voor een nog betere variant. Chili con carne met witte courgette Chili con carne met witte courgette Pasta met pesto is al heel erg lekker, voeg er geroosterde groenten aan toe voor een nog lekkerdere pasta. Pasta met geroosterde groenten en pesto Pasta met geroosterde groenten en pesto Couscous is warm en koud lekker, in deze warme versie met kip en groenten waaronder aubergine. Couscous met groenten en kippenpoten Couscous met groenten en kippenpoten Een hamburger is al lekker opzich, maar een hamburger gemaakt van lamsvlees en dan vooral in combinatie met aubergine. Geweldig! Lamsburger met truffelmayonaise Lamsburger met truffelmayonaise Een pasta met subtiel kleine aubergine blokjes erdoorheen, een aanrader voor een simpele romige pasta. Romige champignon pasta met chipolataworstjes Romige champignon pasta met chipolataworstjes Taco's gevuld met groenten, waaronder een witte kool salade. Vegetarische taco's Vegetarische taco's Een quiche met groenten is altijd goed, maar een quiche met geroosterde groenten is nog veel beter! Vegetarische quiche Vegetarische quiche Risotto met aubergine en kaas is geweldig, zo simpel en oh zo lekker. Risotto met aubergine en feta Risotto met aubergine en feta

Overig

Sabich is een klassieker uit de Israelische keuken, de gegrilde aubergine en gekookt ei maakt dit als de perfecte pita. Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei Tempura beslag is zo ontzettend lekker, dip plakken aubergine in tempura en frituur deze voor een geweldige krokante korst. Aubergineplakken in tempura Aubergineplakken in tempura Kip met groenten en sesam uit de wokAubergine in de soep? Jazeker, probeer het maar eens. In combinatie met deze curry-kokossoep met kip echt heerlijk. Indiase curry-kokossoep met kip Indiase curry-kokossoep met kip Een plaattaart is ideaal als lunch, je kunt het beleggen met groenten die nog in de koelkast liggen. Of klaar zijn om te oogsten in de moestuin. Plaattaart met aubergine en basilicum Plaattaart met aubergine en basilicum Nog zo'n lekker gevuld pitabroodje, dit keer met gehakt en aubergine. Pitabroodjes met gehakt en aubergine Pitabroodjes met gehakt en aubergine Als je nou echt heel veel aubergines uit de moestuin hebt, kun je deze ook inmaken. Ik deed dat op de Italiaanse manier, en wat een heerlijkheid. Ze worden er ontzettend zacht en smaakvol van, heerlijk smeerbaar voor op toast of brood bij de borrel. Melanzane sott’olio – Ingemaakte aubergines Melanzane sott’olio – Ingemaakte aubergines
Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.