Romige champignon pasta met chipolataworstjes
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige champignon pasta met chipolataworstjes

Stevige en heerlijk romige champignon pasta met chipolataworstjes, room en kaas. Recept voor 6 personen, klaar in 35 minuten.

35 minuten
6 personen
Romige champignon pasta met chipolataworstjes ingrediënten

Recept romige champignon pasta met chipolataworstjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 06-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak de lenteuitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Herhaal deze stap voor de grote witte champignons. Snijd de gele paprika en een halve aubergine in kleine blokjes.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal het eigeel uit 2 eieren en doe deze in een klein kommetje. Je kunt het eiwit bewaren om er een ander recept mee te maken, zoals een toetje. 

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de pasta al dente en giet de pasta af zodra deze klaar is, meng er dan wat olijfolie door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. 

De pasta mag best afkoelen, deze zal opnieuw verhit worden door middel van de pastasaus. 

Romige champignon pasta met chipolataworstjes
Romige champignon pasta met chipolataworstjes

De romige champignon pasta met chipolataworstjes afmaken – 20 minuten

Maak nu de romige pastasaus. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de chipolataworstjes in 5 - 7 minuten gaar. 

Haal de worstjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Voeg dan de ui en knoflook toe aan de pan. Fruit deze een minuut of 2 aan, voeg dan de aubergine en gesneden lenteui toe. Bak deze 2 minuten mee, en voeg dan de witte champignons toe samen met 300 ml slagroom. 

Voeg 2 takjes tijm en rozemarijn toe voor de smaak. Bak de pastasaus 5+ minuten door. Zodra de champignons flink geslonken zijn, voeg dan 2 flinke handen vol met kaas toe. Meng er dan ook het eigeel doorheen. 

Voeg dan de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de gebakken chipolataworstjes toe en verhit alles nog een laatste keer. Serveer de pasta direct, met eventueel wat extra kaas erbij. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
694.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.16 g
6.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
46.82 g
21.02 g
Eiwitten
26.45 g
Vezels
4.84 g
Natrium
455.33 mg
Mineralen
Ijzer
3.61 mg
Calcium
362.91 mg
Magnesium
69.82 mg
Kalium
69.82 mg
Fosfor
488.33 mg
Koper
0.84 mg
Zink
3.32 mg
Jodium
9.35 µg
Selenium
10.88 µg
Vitamines
Vitamine C
47.51 mg
Vitamine D
1.43 mg
Vitamine A
107.82 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.66 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
1.58 µg
Foliumzuur
64.94 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
21.22 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige champignon pasta met chipolataworstjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.