Ohmydish.nl


Romige champignon pasta met chipolataworstjes

Stevige en heerlijk romige champignon pasta met chipolataworstjes, room en kaas. Recept voor 6 personen, klaar in 35 minuten.

Romige champignon pasta met chipolataworstjes
35 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Romige champignon pasta met chipolataworstjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 - 5 chipolataworstjes
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1/2 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • Ongeveer 300 ml slagroom
  • 2 flinke handen vol geraspte kaas (Gouda)
  • 12 grote witte champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 - 3 lenteuitjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 300 gram tagliatelle pasta, of andere pasta naar keuze
Romige champignon pasta met chipolataworstjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes + snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Kleine bakpan
  • Kleine kom om eigeel in te doen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-champignon-pasta-met-chipolataworstjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de lenteuitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Herhaal deze stap voor de grote witte champignons. Snijd de ui, gele paprika en een halve aubergine in kleine blokjes. Plet de twee teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal het eigeel uit 2 eieren en doe deze in een klein kommetje. Je kunt het eiwit bewaren om er een ander recept mee te maken, zoals een toetje.

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook nu de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Giet de pasta af zodra deze klaar is, meng er dan wat olijfolie door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. De pasta mag best afkoelen, deze zal opnieuw verhit worden door middel van de pastasaus.

Romige champignon pasta met chipolataworstjes Romige champignon pasta met chipolataworstjes

De romige champignon pasta met chipolataworstjes afmaken -- 20 minuten

Maak nu de romige pastasaus. Begin door 2 eetlepels olijfolie in de grote bakpan te doen. Bak hierin de chipolataworstjes in 5 - 7 minuten gaar. Haal de worstjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Voeg dan de 2 gesneden tenen knoflook en ui toe aan de pan. Fruit deze een minuut of 2 aan, voeg dan de geblokte aubergine en gesneden lenteui toe. Bak deze 2 minuten mee, en voeg dan de witte champignons toe samen met 300 ml slagroom. Voeg 2 takjes tijm en rozemarijn toe voor de smaak. Bak de pastasaus 5+ minuten door.

Zodra de champignons flink geslonken zijn, voeg dan 2 flinke handen vol met kaas toe. Meng er dan ook het eigeel doorheen. Voeg dan de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de gebakken chipolataworstjes toe en verhit alles nog een laatste keer.

Serveer de pasta direct, met eventueel wat extra kaas erbij. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.