Stevige en heerlijk romige champignon pasta met chipolataworstjes, room en kaas. Recept voor 6 personen, klaar in 35 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 06-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de lenteuitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Herhaal deze stap voor de grote witte champignons. Snijd de gele paprika en een halve aubergine in kleine blokjes.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal het eigeel uit 2 eieren en doe deze in een klein kommetje. Je kunt het eiwit bewaren om er een ander recept mee te maken, zoals een toetje.
Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de pasta al dente en giet de pasta af zodra deze klaar is, meng er dan wat olijfolie door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
De pasta mag best afkoelen, deze zal opnieuw verhit worden door middel van de pastasaus.
Maak nu de romige pastasaus. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de chipolataworstjes in 5 - 7 minuten gaar.
Haal de worstjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Voeg dan de ui en knoflook toe aan de pan. Fruit deze een minuut of 2 aan, voeg dan de aubergine en gesneden lenteui toe. Bak deze 2 minuten mee, en voeg dan de witte champignons toe samen met 300 ml slagroom.
Voeg 2 takjes tijm en rozemarijn toe voor de smaak. Bak de pastasaus 5+ minuten door. Zodra de champignons flink geslonken zijn, voeg dan 2 flinke handen vol met kaas toe. Meng er dan ook het eigeel doorheen.
Voeg dan de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de gebakken chipolataworstjes toe en verhit alles nog een laatste keer. Serveer de pasta direct, met eventueel wat extra kaas erbij. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.