Deze vegetarische pasta met geroosterde groenten en pesto staat binnen iets meer dan een half uur op tafel. Heerlijk fris door een vleugje citroen.
Tip: Als je pesto zonder citroen gebruikt kun je eventueel zelf wat citroenrasp toevoegen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Zodra het water kookt, kun je hier de pasta in koken.
Snijd de aubergine in dunne plakjes en verhit een grillpan. Haal de plakjes aubergine door olijfolie en grill deze aan beide kanten enkele minuten, tot het grill patroon zichtbaar wordt.
Herhaal tot alle aubergine is gegrild en bestrooi deze tussentijds met peper en zout. Snijd de gegrilde aubergine dan eventueel in kleinere stukken.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in reepjes.
Snijd de gegrilde paprika eventueel in reepjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode peper kort. Voeg de gegrilde paprika en aubergine toe.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten.
Roer hier de pesto, cherry tomaatjes en gehakte peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over borden en maak af met pitjes en basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.