Pasta met geroosterde groenten en pesto

Deze vegetarische pasta met geroosterde groenten en pesto staat binnen iets meer dan een half uur op tafel. Heerlijk fris door een vleugje citroen.

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met geroosterde groenten en pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram spaghetti
  • 1 pot geroosterde paprika of maak ze zelf
  • 1 aubergine (of koop eventueel kant-en-klare gegrilde aubergine)
  • grote handvol cherry tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 klein potje pesto met citroen Als je pesto zonder citroen gebruikt kun je eventueel zelf citroenrasp toevoegen.
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klein handjevol gemengde pitten (pijnboom, pompoen, zonnebloem pitten)
  • optioneel: verse peterselie en verse basilicum
Pasta met geroosterde groenten en pesto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • vergiet
  • mandoline, snijmachine of dunschiller
  • grillpan
  • 2 borden
  • tang
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-geroosterde-groenten-en-pesto


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Zodra het water kookt, kun je hier de pasta in koken.

Snijd de aubergine in dunne plakjes en verhit een grillpan. Haal de plakjes aubergine door olijfolie en grill deze aan beide kanten enkele minuten, tot het grill patroon zichtbaar wordt.

Herhaal tot alle aubergine is gegrild en bestrooi deze tussentijds met peper en zout. Snijd de gegrilde aubergine dan eventueel in kleinere stukken.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in reepjes.

Snijd de gegrilde paprika eventueel in reepjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, hak de peterselie fijn en zet opzij. 

Pasta met geroosterde groenten en pesto
Pasta met geroosterde groenten en pesto

Pasta met geroosterde groenten en pesto afmaken – 5 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode peper kort. Voeg de gegrilde paprika en aubergine toe.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten.

Roer hier de pesto, cherry tomaatjes en gehakte peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel over borden en maak af met pitjes en basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.