Plaattaart met aubergine en basilicum
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Plaattaart met aubergine en basilicum vegetarisch

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

Tip: je kunt een rol bladerdeeg gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar.

Plaattaart met aubergine en basilicum ingrediënten

Recept plaattaart met aubergine en basilicum

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree.

Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn.

Breng de saus op smaak met peper en zout en zet aan de kant.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen.

Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus. 

Plaattaart met aubergine en basilicum
Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken – 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over.

Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas.

Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten tijd of tot deze mooi goudbruin geworden is.

Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
199.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.84 g
2.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.61 g
7.46 g
Eiwitten
10.47 g
Vezels
2.31 g
Natrium
1179.45 mg
Mineralen
Ijzer
1.78 mg
Calcium
276.14 mg
Magnesium
23.93 mg
Kalium
23.93 mg
Fosfor
228.21 mg
Koper
0.19 mg
Zink
1.88 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
11.81 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
127.16 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.33 µg
Foliumzuur
14.6 µg
Vitamine E
0.61 mg
Vitamine K
19.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Plaattaart met aubergine en basilicum"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.