Plaattaart met aubergine en basilicum

(5)

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Plaattaart met aubergine en basilicum

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • bladerdeeg, je kunt een rol gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar
  • 1/2 aubergine
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • klein handje verse oregano of gebruik 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 8 pitloze zwarte olijven
  • 6 cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse basilicum blaadjes
Plaattaart met aubergine en basilicum Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • vork

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/plaattaart-met-aubergine-en-basilicum


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree. Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen. Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus.

Plaattaart met aubergine en basilicum Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken -- 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over. Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas. Bak de taart af in ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.