Plaattaart met aubergine en basilicum
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Plaattaart met aubergine en basilicum vegetarisch

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

Recept plaattaart met aubergine en basilicum
Plaattaart met aubergine en basilicum ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree.

Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn.

Breng de saus op smaak met peper en zout en zet aan de kant.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen.

Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus. 

Plaattaart met aubergine en basilicum
Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken – 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over.

Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas.

Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten tijd of tot deze mooi goudbruin geworden is.

Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Plaattaart met aubergine en basilicum"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.