Ohmydish.nl


Plaattaart met aubergine en basilicum

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Plaattaart met aubergine en basilicum

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • bladerdeeg, je kunt een rol gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar
  • 1/2 aubergine
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • klein handje verse oregano of gebruik 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 8 pitloze zwarte olijven
  • 6 cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse basilicum blaadjes
Plaattaart met aubergine en basilicum ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • vork

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/plaattaart-met-aubergine-en-basilicum


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree. Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen. Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus.

Plaattaart met aubergine en basilicum Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken -- 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over. Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas. Bak de taart af in ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!