Ohmydish.nl


Plaattaart met aubergine en basilicum

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

Plaattaart met aubergine en basilicum
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Plaattaart met aubergine en basilicum

Ingredi├źnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • bladerdeeg, je kunt een rol gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar
  • 1/2 aubergine
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • klein handje verse oregano of gebruik 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 8 pitloze zwarte olijven
  • 6 cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse basilicum blaadjes
Plaattaart met aubergine en basilicum ingredi├źnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/plaattaart-met-aubergine-en-basilicum


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree. Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen. Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus.

Plaattaart met aubergine en basilicum Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken -- 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over. Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas. Bak de taart af in ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.