Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!
Tip: je kunt een rol bladerdeeg gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree.
Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn.
Breng de saus op smaak met peper en zout en zet aan de kant.
Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.
Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen.
Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus.
Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over.
Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas.
Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten tijd of tot deze mooi goudbruin geworden is.
Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.