Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout, of eventueel een bouillonblokje.
Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de parelcouscous hierna af, besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen en laat deze dan afkoelen.
Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen.
Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten.
Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes.
Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er op te slaan met een houten lepel.
Meng de granaatappelpitjes dan met walnoten, gember, peterselie, rode ui en parelcouscous.
Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade.
Breng de salade op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.