Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine veganistisch

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.

35 minuten
4 personen
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine ingrediënten

Recept parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 29-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout, of eventueel een bouillonblokje.

Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de parelcouscous hierna af, besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen en laat deze dan afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen.

Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten.

Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes.

Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. 

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

De parelcouscous salade met granaatappel en aubergine afmaken – 10 minuten

Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er op te slaan met een houten lepel.

Meng de granaatappelpitjes dan met walnoten, gember, peterselie, rode ui en parelcouscous.

Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade.

Breng de salade op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
146.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.91 g
6.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.53 g
1.43 g
Eiwitten
4.33 g
Vezels
3.34 g
Natrium
428.27 mg
Mineralen
Ijzer
0.94 mg
Calcium
37.17 mg
Magnesium
28.84 mg
Kalium
28.84 mg
Fosfor
79.44 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.72 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
13.71 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
10.71 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.