Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-salade-met-granaatappel-en-aubergine
Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen. Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten. Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes. Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout.
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade. Breng de salade op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.