Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

(7)

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-11-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram parelcouscous
  • 1 aubergine
  • 1 granaatappel (wij gebruikten een zurige soort)
  • 1 rode ui
  • handvol walnoten
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 theelepel geraspte gember wortel
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • mandoline, snijmachine of eventueel dunschiller
  • grillpan
  • vleestang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • fijne rasp
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-salade-met-granaatappel-en-aubergine


Voorbereiding -- 25 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout, of eventueel een bouillonblokje. Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de parelcouscous hierna af, besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen en laat deze dan afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen. Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten. Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes. Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout.

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine afmaken -- 10 minuten

Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er op te slaan met een houten lepel. Meng de granaatappelpitjes dan met walnoten, gember, peterselie, rode ui en parelcouscous.

Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade. Breng de salade op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.