Een chili con carne met witte courgette is heerlijk zomers, boordevol groenten. Extra smaakvol door de kruiden en zomer courgette.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne-met-witte-courgette
Was de beide soorten courgettes en aubergine en snijd deze dan allemaal in redelijk kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in blokjes.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de bonen uitlekken en snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan en bak de blokjes courgette, aubergine en paprika in delen. Als je alles meteen toevoegt kun je het minder makkelijk omroeren.
Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomatenpuree en de kruiden.
Schenk de passata erbij samen met de blokjes runderbouillon en kidney bonen en breng het geheel aan de kook. Plaats de deksel op de pan en laat het ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.
Vul ondertussen een pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de rijst gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.
Breng de chili op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Laat de chili eventueel ietsjes indikken zonder deksel als deze nog te dun is.
Giet de rijst af en serveer de chili con carne met rijst, crème fraîche en bosui. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.