Chili con carne met witte courgette

(4)

Een chili con carne met witte courgette is heerlijk zomers, boordevol groenten. Extra smaakvol door de kruiden en zomer courgette.

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Chili con carne met witte courgette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 700 gram passata
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 1 kleine courgette
  • 1 witte courgette (zomer courgette)
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 1 grote ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 groot blik rode kidneybonen
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel chili poeder (afhankelijk hoe pittig je de chili wilt)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 3 blokjes runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 bosuien
  • 200 gram crème fraîche
  • optioneel: rijst om erbij te serveren
Chili con carne met witte courgette Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne-met-witte-courgette


Voorbereiding -- 20 minuten

Was de beide soorten courgettes en aubergine en snijd deze dan allemaal in redelijk kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in blokjes.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de bonen uitlekken en snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. 

Chili con carne met witte courgette
Chili con carne met witte courgette

Chili con carne met witte courgette afmaken -- 1 uur

Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan en bak de blokjes courgette, aubergine en paprika in delen. Als je alles meteen toevoegt kun je het minder makkelijk omroeren.

Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomatenpuree en de kruiden.

Schenk de passata erbij samen met de blokjes runderbouillon en kidney bonen en breng het geheel aan de kook. Plaats de deksel op de pan en laat het ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.

Vul ondertussen een pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de rijst gaar, de exacte tijd is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.

Breng de chili op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Laat de chili eventueel ietsjes indikken zonder deksel als deze nog te dun is.

Giet de rijst af en serveer de chili con carne met rijst, crème fraîche en bosui. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.