Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-gratin
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen, snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten om deze te ontzuren. Voeg dan het paprika poeder om deze nog kort te myoteren voor je de oregano en tomatenblokjes toe gaat voegen. Voeg een scheutje water toe en laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Aubergine gratin
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. Begin met een laag gegrilde aubergine, dan een laag aardappelplakjes en tomatensaus. Verdeel hier een beetje geraspte kaas overheen voor je nogmaals begint met een laag aubergine, aardappels en tomatensaus. Eindig met een laag aubergine en de rest van de geraspte kaas.
Verdeel hier een klein handjevol panko overheen en her en der een klein klontje boter. Bak de aubergine gratin mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.