Aubergine gratin
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aubergine gratin vegetarisch

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.

1 uur 5 minuten
4 personen
Aubergine gratin ingrediënten

Recept aubergine gratin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Was de aubergines en snijd deze in niet al te dunne lange plakken. Bestrooi deze met zout en leg ze in een vergiet, het zout onttrekt het vocht zodat de aubergines smaakvoller zullen worden.

Breng een kleine pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Kook deze dan enkele minuten in het kokende water en laat ze dan uitlekken.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen, snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten om deze te ontzuren. Voeg dan het paprika poeder om deze nog kort te myoteren voor je de oregano en tomatenblokjes toe gaat voegen. 

Voeg een scheutje water toe en laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Aubergine gratin
Aubergine gratin

Aubergine gratin afmaken – 45 minuten

Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en verhit de grill pan op hoog vuur. Haal de plakken aan beide kanten door de olijfolie en grill alle plakken tot het grill patroon zichtbaar is aan beide kanten.

Bestrooi de plakken na het grillen meteen met peper en zout en herhaal tot alle aubergine is gegrild. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter.

Begin met een laag gegrilde aubergine, dan een laag aardappelplakjes en tomatensaus. Verdeel hier een beetje geraspte kaas overheen voor je nogmaals begint met een laag aubergine, aardappels en tomatensaus.

Eindig met een laag aubergine en de rest van de geraspte kaas. Verdeel hier een klein handjevol panko overheen en her en der een klein klontje boter.

Bak de aubergine gratin mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
452.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.7 g
6.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.04 g
13 g
Eiwitten
21.25 g
Vezels
8.04 g
Natrium
991.37 mg
Mineralen
Ijzer
4.86 mg
Calcium
602.7 mg
Magnesium
88.15 mg
Kalium
88.15 mg
Fosfor
480.01 mg
Koper
1.03 mg
Zink
3.69 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
1.16 µg
Vitamines
Vitamine C
49.65 mg
Vitamine D
0.37 mg
Vitamine A
510.31 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.58 mg
Vitamine B12
1.1 µg
Foliumzuur
47.9 µg
Vitamine E
0.59 mg
Vitamine K
10.78 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aubergine gratin"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.