Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Was de aubergines en snijd deze in niet al te dunne lange plakken. Bestrooi deze met zout en leg ze in een vergiet, het zout onttrekt het vocht zodat de aubergines smaakvoller zullen worden.
Breng een kleine pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Kook deze dan enkele minuten in het kokende water en laat ze dan uitlekken.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen, snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten om deze te ontzuren. Voeg dan het paprika poeder om deze nog kort te myoteren voor je de oregano en tomatenblokjes toe gaat voegen.
Voeg een scheutje water toe en laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en verhit de grill pan op hoog vuur. Haal de plakken aan beide kanten door de olijfolie en grill alle plakken tot het grill patroon zichtbaar is aan beide kanten.
Bestrooi de plakken na het grillen meteen met peper en zout en herhaal tot alle aubergine is gegrild. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter.
Begin met een laag gegrilde aubergine, dan een laag aardappelplakjes en tomatensaus. Verdeel hier een beetje geraspte kaas overheen voor je nogmaals begint met een laag aubergine, aardappels en tomatensaus.
Eindig met een laag aubergine en de rest van de geraspte kaas. Verdeel hier een klein handjevol panko overheen en her en der een klein klontje boter.
Bak de aubergine gratin mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.