Ohmydish.nl


Pitabroodjes met gehakt en aubergine

Probeer eens iets anders als avondeten met deze pitabroodjes met gehakt en aubergine. Met een heerlijk simpele knoflooksaus en verse basilicum.

Pitabroodjes met gehakt en aubergine
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Pitabroodjes met gehakt en aubergine

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 (grote) pita broodjes (kant-en-klaar of maak zelf pita broodjes)
  • 250 gram gehakt (rundergehakt of half-om-half)
  • 1 aubergine
  • 6 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1/2e courgette
  • 1 paprika (wij gebruikten een halve gele en een halve groene)
  • olijfolie
  • ongeveer 100 ml volle naturel yoghurt
  • ongeveer 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • flinke hand veldsla
  • klein handjevol verse basilicumblaadjes
Pitabroodjes met gehakt en aubergine ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • staafmixer of blender
  • grote bakpan
  • kleine kom
  • grillpan, broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pitabroodjes-met-gehakt-en-aubergine


Voorbereiding -- 45 minuten

Begin met de aubergine, hier gaan we een smaakvolle puree mee maken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd deze kruislings in op de snijkant. Snijd de aubergine niet volledig door en laat de schil heel. Pel 3 knoflooktenen en snijd deze doormidden. Besprenkel de aubergine aan beide kanten met olijfolie, peper en zout. Plaats de knoflook op de bakplaat en leg de aubergines met de ingesneden kant naar beneden op de knoflook.Bak de aubergine in ongeveer een half uur, of tot deze volledig zacht is geworden.

Was ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Was de courgette en snijd deze dan ook in blokjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Pel de resterende 3 knoflooktenen en snijd deze fijn.

Schep het vruchtvlees uit de aubergine en pureer dit samen met de knoflook, breng eventueel op smaak met peper en zout.

Pitabroodjes met gehakt en aubergine Pitabroodjes met gehakt en aubergine

Pitabroodjes met gehakt en aubergine afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui een minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten langer. Voeg dan ook de paprika en courgette toe en na enkele minuten kun je de aubergine puree toevoegen. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.

Maak een simpele knoflooksaus door yoghurt, mayonaise en fijngesneden knoflooktenen te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de pitabroodjes, dit kun je in de oven, grillpan of in een broodrooster doen. Vul de broodjes met een beetje veldsla en verdeel dan het gehaktmengsel over de broodjes. Maak de broodjes af met verse basilicumblaadjes en knoflooksaus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zalmrolletjes
Volgend recept →
Foe yong hai

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.