Probeer eens iets anders als avondeten met deze pitabroodjes met gehakt en aubergine. Met een heerlijk simpele knoflooksaus en verse basilicum.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met de aubergine, hier gaan we een smaakvolle puree mee maken. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd deze kruislings in op de snijkant. Snijd de aubergine niet volledig door en laat de schil heel. Pel 3 knoflooktenen en snijd deze doormidden.
Besprenkel de aubergine aan beide kanten met olijfolie, peper en zout. Plaats de knoflook op de bakplaat en leg de aubergines met de ingesneden kant naar beneden op de knoflook.
Bak de aubergine in ongeveer een half uur, of tot deze volledig zacht is geworden. Was ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Was de courgette en snijd deze dan ook in blokjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Pel de resterende 3 knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schep het vruchtvlees uit de aubergine en pureer dit samen met de knoflook, breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui een minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten langer.
Voeg dan ook de paprika en courgette toe en na enkele minuten kun je de aubergine puree toevoegen. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
Maak een simpele knoflooksaus door yoghurt, mayonaise en fijngesneden knoflooktenen te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes, dit kun je in de oven, grillpan of in een broodrooster doen. Vul de broodjes met een beetje veldsla en verdeel dan het gehaktmengsel over de broodjes.
Maak de broodjes af met verse basilicumblaadjes en knoflooksaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.