Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines veganistisch

Het kost even tijd om deze melanzane sott'olio te maken, maar dat is het helemaal waard. Een heerlijke zachte spread met aubergine, olie, azijn en knoflook.

50 minuten
10 personen
Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines ingrediënten
Recept melanzane sott'olio - ingemaakte aubergines

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-10-2018, dit recept is voor 10 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Verwijder de uiteindes van de aubergines en schil de aubergines met een dunschiller. Snijd deze vervolgens in niet al te grote staafjes. Meng ondertussen azijn, water en zout in een grote pan en breng aan de kook. Kook de aubergines ongeveer 5 minuten en plaats ze dan in een vergiet.

Gooi het vocht weg, plaats het vergiet in een grote kom en zet er iets zwaars op. Op deze manier zal het vocht er nog meer uit gedrukt worden en de aubergines nog smaakvoller worden. Laat dit minimaal enkele uren, maar het liefst de hele nacht zo staan.

Zorg ervoor dat de weckpotten die je gaat gebruiken steriel zijn, dit kun je gemakkelijk doen door deze enkele minuten te koken in kokend water. 

Melanzane sott’olio – Ingemaakte aubergines
Melanzane sott’olio – Ingemaakte aubergines

Melanzane sott'olio afmaken – 20 minuten + wachttijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Verdeel de uitgelekte aubergine over de weckpotten en verdeel de knoflooktenen over de potten. Vul elke pot met olie tot de aubergine helemaal onder staan.

Gebruik een mes om deze langs de zijkant te steken rondom de weckpot om alle luchtbellen te verwijderen. Plaats de deksel op de weckpot en zet deze ongeveer 2 weken op een donkere plek.

Na 2 weken kun je deze zachte spread serveren op brood tijdens het borrelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
91.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.67 g
5.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.1 g
0.17 g
Eiwitten
3.69 g
Vezels
7.53 g
Natrium
1376.56 mg
Mineralen
Ijzer
3.18 mg
Calcium
55.39 mg
Magnesium
77.66 mg
Kalium
77.66 mg
Fosfor
166.95 mg
Koper
0 mg
Zink
1.67 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
90.21 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.3 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.06 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.