Risotto met aubergine en feta is hartig en fris tegelijk. Extra lekker met knoflook, ui, witte wijn en meer. Klaar in net iets meer dan een uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-aubergine-en-feta
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze door de helft. Verdeel de gehalveerde ui en knoflook over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg deze met de ingesneden kant naar beneden op de knoflook. Snijd 1 citroen door de helft en leg deze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
Rooster de aubergine, citroen, knoflook en ui ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de aubergine behoort volledig zacht te zijn. Maak een puree van de zachte binnenkant van de aubergine, ui en knoflook.
Risotto met aubergine en feta
Verwijder de geroosterde citroen en roer de aubergine puree door de risotto samen met het sap van een 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse munt fijn en serveer de risotto met munt en feta. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.