Risotto met aubergine en feta is hartig en fris tegelijk. Extra lekker met knoflook, ui, witte wijn en meer. Klaar in net iets meer dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-09-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergines, verwijder de bovenkant en snijd de aubergines door de helft.
Snijd de aubergines een aantal keer schuin in met een scherp mes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze door de helft. Verdeel de gehalveerde ui en knoflook over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg deze met de ingesneden kant naar beneden op de knoflook. Snijd 1 citroen door de helft en leg deze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
Rooster de aubergine, citroen, knoflook en ui ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de aubergine behoort volledig zacht te zijn.
Maak een puree van de zachte binnenkant van de aubergine, ui en knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de risotto rijst enkele minuten. Zodra de rijst glazig is geworden, voeg je de witte wijn toe samen met de geroosterde citroen.
Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en roer af en toe. Wacht met de volgende lepel toevoegen tot de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt.
Verwijder de geroosterde citroen en roer de aubergine puree door de risotto samen met het sap van een 1 citroen.
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse munt fijn en serveer de risotto met munt en feta. Eet smakelijk!!
Wat voor soort rijst kun je het beste gebruiken in risotto?
Violone Nano, Arborio en Carnaroli zijn de meest gebruikte soorten rijst voor het maken van een risotto gerecht.
Is risotto rijst glutenvrij?
Rijst is 100% glutenvrij, toch kun je er niet altijd zeker van zijn dat risotto glutenvrij is. Een risotto wordt namelijk meestal eerst in een bouillon gekookt, deze bouillon kan sporen van gluten bevatten (meestal in de vorm van gist extract). Je kunt stellen dat verreweg de meeste soorten risotto glutenvrij zijn, maar het is altijd beter om de verpakking te controleren.
Kun je risotto ook koken?
Risotto kook je niet in een rijstkoker of met kokend water in een pan. Een risotto rijstkorrel heeft namelijk tijd nodig om de vloeistoffen op te nemen. Een risotto kook en gaar je tegelijkertijd, dit doe je door langzaamaan bouillon toe te voegen aan de pan met de risotto.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.