Ohmydish.nl


Risotto met aubergine en feta

Risotto met aubergine en feta is hartig en fris tegelijk. Extra lekker met knoflook, ui, witte wijn en meer. Klaar in net iets meer dan een uur.

Risotto met aubergine en feta
1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Risotto met aubergine en feta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • 3 aubergines (of 2 grote)
  • 2 citroenen
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 150 ml witte wijn
  • paar takjes verse munt
  • 200 gram feta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Risotto met aubergine en feta ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • grote bakpan
  • siliconen spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-aubergine-en-feta


Voorbereiding -- 45 minuten

Verwarm de oven op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aubergines, verwijder de bovenkant en snijd de aubergines door de helft. Snijd de aubergines een aantal keer schuin in met een scherp mes.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze door de helft. Verdeel de gehalveerde ui en knoflook over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg deze met de ingesneden kant naar beneden op de knoflook. Snijd 1 citroen door de helft en leg deze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.

Rooster de aubergine, citroen, knoflook en ui ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van je oven, de aubergine behoort volledig zacht te zijn. Maak een puree van de zachte binnenkant van de aubergine, ui en knoflook.

Risotto met aubergine en feta Risotto met aubergine en feta

Risotto met aubergine en feta afmaken --20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de risotto rijst enkele minuten. Zodra de rijst glazig is geworden, voeg je de witte wijn toe samen met de geroosterde citroen. Schenk de bouillon beetje bij beetje erbij en roer af en toe. Wacht met de volgende lepel toevoegen tot de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de rijst al gaar is zonder dat je alle bouillon hebt gebruikt.

Verwijder de geroosterde citroen en roer de aubergine puree door de risotto samen met het sap van een 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse munt fijn en serveer de risotto met munt en feta. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Tartiflette courgette

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.