Ohmydish.nl


Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

Sabich is een klassieker uit de Israëlische keuken. Een vegetarisch broodje boordevol smaken, groenten en stiekem nóg lekkerder dan de bekende falafel.

Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei
30 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 pitabroodjes (kant-en-klaar of maak ze zelf met dit recept)
  • 1 grote of 2 kleinere aubergines
  • 6 eieren
  • 2 grote tomaten
  • 1/2e komkommer
  • sap van een halve citroen
  • kleine handvol verse platte peterselie
  • hummus (kant-en-klaar of maak het zelf met dit recept)
  • 1 recept voor tahini saus
  • 1/4e witte kool
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak
Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • grill pan
  • 2 middelgrote kommen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sabich-pitabroodjes-met-aubergine-en-ei


Voorbereiding -- 20 minuten

Let op: tahin is sesampasta, tahini saus is saus gemaakt op basis van sesampasta en is dus niet hetzelfde.

Zorg als eerste dat je de hummus, tahini saus en pitabroodjes klaar hebt, of gebruik kant-en-klare versies. Kook de eieren ongeveer 10 minuten, spoel deze dan koud, pel ze en snijd in plakjes.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en snijd deze dan fijn. Besprenkel de fijngesneden kool met witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd ook deze in blokjes. Snijd de peterselie fijn en maak een salade met peterselie, tomaat, komkommer en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei

Sabich afmaken -- 10 minuten

Snijd de aubergines in niet al te dikke plakjes. Verhit de grill pan op hoog vuur en besprenkel de aubergine met olijfolie. Grill de aubergine plakken in delen en besprenkel deze na het grillen meteen met peper en zout.

Snijd de pitabroodjes aan één kant open en verdeel er eerst een laag hummus in. Dan plakjes gegrilde aubergine, plakjes ei, komkommer-tomaat salade en witte kool salade. Maak de broodjes af met tahini saus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Ratatouille
Volgend recept →
Witte courgettesoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.