Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

(2)

Sabich is een klassieker uit de Israëlische keuken. Een vegetarisch broodje boordevol smaken, groenten en stiekem nóg lekkerder dan de bekende falafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-03-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

Ingrediënten


  • 6 pitabroodjes (kant-en-klaar of maak ze zelf met dit recept)
  • 1 grote of 2 kleinere aubergines
  • 6 eieren
  • 2 grote tomaten
  • 1/2e komkommer
  • sap van een halve citroen
  • kleine handvol verse platte peterselie
  • hummus (kant-en-klaar of maak het zelf met dit recept)
  • 1 recept voor tahini saus
  • 1/4e witte kool
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • grill pan
  • 2 middelgrote kommen

Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sabich-pitabroodjes-met-aubergine-en-ei


Voorbereiding -- 20 minuten

Let op: tahin is sesampasta, tahini saus is saus gemaakt op basis van sesampasta en is dus niet hetzelfde. 

Zorg als eerste dat je de hummus, tahini saus en pitabroodjes klaar hebt, of gebruik kant-en-klare versies. Kook de eieren ongeveer 8 minuten, spoel deze dan koud, pel ze en snijd in plakjes. 

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en snijd deze dan fijn. Besprenkel de fijngesneden kool met witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. 

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd ook deze in blokjes. 

Snijd de peterselie fijn en maak een salade met peterselie, tomaat, komkommer en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. 

Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei
Sabich - pitabroodjes met aubergine en ei

Sabich afmaken -- 10 minuten

Snijd de aubergines in niet al te dikke plakjes. Verhit de grill pan op hoog vuur en besprenkel de aubergine met olijfolie. Grill de aubergine plakken in delen en besprenkel deze na het grillen meteen met peper en zout. 

Snijd de pitabroodjes aan één kant open en verdeel er eerst een laag hummus in. Dan plakjes gegrilde aubergine, plakjes ei, komkommer-tomaat salade en witte kool salade. Maak de broodjes af met tahini saus, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-03-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.