Sla het vlees over met deze heerlijke vegetarische taco's. Vol heerlijke smaken en enorm lekker. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de gele en rode paprika, verwijder de zaadlijsten en nijd de paprika's en de rode peper in dunne reepjes. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Giet de maïs en rode kidney bonen af.
Plaats de grote pan op hoog vuur, voeg een beetje olijfolie toe. Zodra de pan heet genoeg is voeg je de knoflook en sjalot toe. Bak deze ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de paprika, rode peper en aubergine toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg dan ook de (uitgelekte) maïs en rode kidney bonen toe.
Meng goed samen en breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en gedroogde oregano. Bereid in de tussentijd de tortilla's. Verwarm hiervoor op hoog vuur de grillpan en voeg geen olie of boter toe.
De pan mag zelfs een klein beetje roken, wanneer de pan erg heet is voeg je stuk voor stuk de tortilla's toe. Bak de tortilla aan 1 kant iets minder dan 2 minuten zonder deze te bewegen.
Draai om en bak de andere kant 1 - 2 minuten, totdat er mooie donkere grill lijntjes zichtbaar zijn. Herhaal voor alle tortilla's. Vul de tortilla's met een simpele groene kool salade en het groente mengsel.
Serveer deze vegetarische taco's met avocado en/of feta kaas voor extra smaak. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.