Dit klassiek recept voor Griekse moussaka bevat geweldige smaken, een heerlijke combinatie van bechamelsaus met gehakt en aubergines.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-moussaka
Maak in de tussentijd een bechamelsaus:
Snijd een gepelde ui doormidden en prik een laurierblad aan de ui met behulp van 3 kruidnagels en voeg deze toe aan de melk. Op deze manier kun je heel makkelijk de ui, laurierblad en kruidnagel uit de melk halen. Verwarm de melk dan en smelt ondertussen de boter in een middelgrote pan en voeg dan de bloem toe. Maak een roux en laat dit dan volledig afkoelen.
Voeg de hete melk (zonder de ui) geleidelijk toe aan de roux en blijf roeren met een garde. Kook dit op laag vuur totdat je de gewenste dikte hebt bereikt, breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de 2.5 uien en teentjes knoflook fijn, en zet opzij.
Griekse moussaka
Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg de gesneden ui toe. Voeg gehakt toe en bak dit goudbruin in ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg dan de gesneden knoflook, kaneel en cayennepeper toe. Bak nog een minuut lang door en voeg dan de tomaten uit blik toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot het meeste vocht verdampt is. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en giet de aardappelschijfjes af. Begin met het maken van laagjes in de ovenschaal. Voeg auberginesplakjes, gehaktmengsel, aardappelplakjes, bechamelsaus en een handje geraspte kaas toe. Herhaal deze stap een aantal keer en maak de Griekse moussaka af met een laag bechamelsaus en geraspte kaas aan de bovenkant.
Bak de Griekse moussaka 45 minuten lang in de oven totdat de aubergine en aardappelschijfjes zacht zijn, en de kaas een mooie goudbruine kleur heeft. Garneer met gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.