Je eigen hartige taartbodem maken is het absoluut waard. Gebruik veel groenten en rooster ze dan eerst in de oven voor een heerlijke vegetarische quiche.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.
Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.
Begin dan met het snijden van de groenten. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze dan met de snijkant naar beneden op de bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
Zet ze dan in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot het vel een beetje zwart is geworden. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
Terwijl de geroosterde paprika's afkoelen kun je het deeg afmaken. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem.
Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden. Schil de zoete aardappel en snijd in vrij kleine blokjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en aubergine, snijd de prei in fijne ringen en de aubergine in vrij kleine blokjes. Meng de zoete aardappel, prei, knoflook en aubergine in de middelgrote ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie, peper en zout en plaats deze ook in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd hangt af van de grootte van de gesneden groenten.
Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Plaats de tomaten in de kleine ovenschaal en besprenkel met balsamico azijn, peper en zout. Plaats deze ook in de oven voor maar 5 minuten.
Zodra de geroosterde paprika's een beetje afgekoeld zijn, kun je makkelijk het vel eraf halen. Snijd de paprika's dan in lange plakken.
Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem. Meng het ei met room en (gedroogde) oregano en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het zoete aardappel en aubergine mengsel over de bodem.
Verdeel dan de tomaten en geroosterde paprika's. Schenk het ei en room mengsel eroverheen en maak af met geraspte kaas.
Bak nu de vegetarische quiche nogmaals in de oven voor ongeveer een half uur. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.