Voor de liefhebber van aubergines is dit een recept met een Japanse twist. Geglazuurde aubergine met miso is klaar in 30 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Was de aubergine onder koud stromend water en snijd deze daarna doormidden.
Gebruik een scherp mes om een kruiselings patroon te maken over het vruchtvlees van de aubergine, zonder de schil door te snijden.
Druip wat zonnebloemolie op de aubergine aan beide kanten en plaats deze met de platte kant naar beneden op de ovenschaal. Bak de aubergine in 20 minuten gaar.
Om het miso glazuur te maken combineer je de miso pasta, mirin, suiker en sake in een klein sauspannetje en verwarm je deze op laag vuur.
Meng het goed samen met behulp van een garde en gebruik een siliconen kwast om de gebakken aubergine te glazuren met het miso-mengsel.
Glazuur de aubergine enkel op de gesneden (platte) kant. Plaats de aubergine nu terug in de oven en bak deze nog 3 tot 4 minuten met behulp van de grill-stand.
Of tot de miso gekaramelliseerd is, garneer met gesneden lenteui en sesamzaadjes. Deze aubergine is heerlijk in combinatie met wat noedels en rijst.
Dit gerecht heet ook wel "nasu goma". Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.