Voor de liefhebber van aubergines is dit een recept met een Japanse twist. Geglazuurde aubergine met miso is klaar in 30 minuten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geglazuurde-aubergine-met-miso
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Was de aubergine onder koud stromend water en snijd deze daarna doormidden.
Gebruik een scherp mes om een kruiselings patroon te maken over het vruchtvlees van de aubergine, zonder de schil door te snijden.
Druip wat zonnebloemolie op de aubergine aan beide kanten en plaats deze met de platte kant naar beneden op de ovenschaal. Bak de aubergine in 20 minuten gaar.
Om het miso glazuur te maken combineer je de miso pasta, mirin, suiker en sake in een klein sauspannetje en verwarm je deze op laag vuur.
Meng het goed samen met behulp van een garde en gebruik een siliconen kwast om de gebakken aubergine te glazuren met het miso-mengsel.
Glazuur de aubergine enkel op de gesneden (platte) kant. Plaats de aubergine nu terug in de oven en bak deze nog 3 tot 4 minuten met behulp van de grill-stand.
Of tot de miso gekaramelliseerd is, garneer met gesneden lenteui en sesamzaadjes. Deze aubergine is heerlijk in combinatie met wat noedels en rijst.
Dit gerecht heet ook wel "nasu goma". Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.