Thema: winter recepten

135 Recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.


Sopa de Fideo (Mexicaanse vermicellisoep)

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Sopa de Fideo is een hele simpele soep met vermicelli uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk vullende soep die met een aantal goedkope ingrediënten te maken is.


Witlof uit de oven met aardappelpuree

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Witlof uit de oven is altijd een goed idee, heerlijk met aardappelpuree en walnoten voor een herfstig tintje. Een makkelijke witlof ovenschotel met of zonder spekjes.


Spezzatino - Italiaanse kalfsstoof

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.


Tutti frutti

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Ouderwetse tutti frutti, heerlijk gemengd fruit met kaneel dat lang heeft gesudderd waardoor het fruit bomvol smaak zit. Lekker met een bolletje vanille ijs.


Rode bieten stamppot

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een makkelijke rode bieten stamppot met ui is extra lekker met rookworst, maar zonder ook erg lekker als vegetarische rode bieten stamppot.


Rode kool stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode kool stamppot met gebakken appeltjes is smeuïg en smaakvol. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en serveer bijvoorbeeld met krokante vis of vissticks.


Vindaloo

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een vindaloo curry wordt gemaakt met varkensvlees en heel veel kruiden en dat maakt deze curry extra lekker. Een populaire curry met knoflook, gember en meer.


Rode kool met appeltjes

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze rode kool met appel en kaneel is een ideaal bijgerecht voor de winter. Heerlijke gestoofde rode kool bomvol smaak.


Italiaans stoofvlees

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Knolselderij stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Een simpele knolselderij stamppot met extra groenten en knapperige spekjes is de perfecte doordeweekse maaltijd tijdens een koude dag.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Prei stamppot met wortelen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (50)

Een heerlijke prei stamppot met wortelen is extra lekker met spekjes en nootmuskaat. Een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd voor de winter.


Shepherd's pie met zoete aardappel

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze shepherd's pie met zoete aardappel is misschien nog wel lekkerder dan de klassieker. Een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt, puree en kaas.


Karnemelkse pap

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze ouderwetse karnemelkse pap is extra lekker met peer, maar je kunt er ook pruimen of rozijnen bij serveren. Een heerlijke pap voor liefhebbers van karnemelk.


Pumpkin spice latte

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

De pumpkin spice latte is vooral bekend van Starbucks. Een heerlijke herfstige koffie met veel melk, pompoen en kruiden. Licht zoet met een heerlijke geur!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere boeuf bourguignon ? Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen

Boeuf bourguignon

Ingrediënten


  • 1 - 1,3 kg rundvlees (stoofvlees)
  • 300 gram spekjes
  • 3 uien
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram champignons
  • 5 wortels
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • ongeveer 300 ml rode wijn (voor de echte klassieker uit de Bourgogne)
  • ongeveer 200 ml rundvlees bouillon

Bereiding

(70)
1
Tip: Liever een vegetarische bourguignon? Klik hier voor het recept!
2
Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes.
3
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. Franse boeuf bourguignon
4
Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.