Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.
Een vegetarisch gerecht voor de bieten liefhebbers, vol van smaak omdat de linzen de bietensmaak volledig zullen opnemen.
Mocht je geen rode bietensap kunnen vinden, kun je (rauwe) bieten door een sapcentrifuge (slowjuicer) halen.
Je kunt zowel rauwe als gekookte bieten blokjes gebruiken voor dit recept. Rauwe bieten zullen tegelijk met de linzen gaar worden, gekookte bieten kun je het beste pas toevoegen zodra de linzen al gaar zijn zodat de bieten steviger zullen blijven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt kan het zijn dat je deze het beste eerst een nacht in koud water kunt laten wellen. Hierdoor zal de kooktijd verkort worden.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes en zet opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg 200 gram groene linzen toe samen met 150 ml bietensap, 600 ml groentebouillon en een laurierblaadje. Zet het vuur middelhoog en breng aan de kook.
Mocht je rauwe bietenblokjes gebruiken voeg je deze toe zodra de bouillon kookt. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de linzen rustig gaar worden.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort linzen, controleer af en toe en voeg een beetje extra bouillon toe wanneer de linzen nog niet gaar zijn.
Voeg de blokjes gekookte bieten toe zodra de linzen gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en breng de linzen op smaak met peper, zout, 50 gram blauwschimmelkaas en 3 eetlepels balsamico azijn.
Serveer de linzen met stukjes walnoot, verse dille, een scheutje notenolie en zachte geitenkaas. Eet smakelijk!
Welke linzen voor een linzen stoofpotje?
Je kunt verschillende soorten linzen gebruiken, zoals groene linzen of zwarte linzen maar je kunt ook blonde linzen gebruiken.
Welke kaas past het beste bij rode bieten?
Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, maar een sterke kaas zoals geitenkaas en blauwschimmelkaas past perfect bij rode biet.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.