Linzen met rode biet en walnoten
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Linzen met rode biet en walnoten vegetarisch

Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.

1 uur
2 personen

Een vegetarisch gerecht voor de bieten liefhebbers, vol van smaak omdat de linzen de bietensmaak volledig zullen opnemen.

Mocht je geen rode bietensap kunnen vinden, kun je (rauwe) bieten door een sapcentrifuge (slowjuicer) halen.

Je kunt zowel rauwe als gekookte bieten blokjes gebruiken voor dit recept. Rauwe bieten zullen tegelijk met de linzen gaar worden, gekookte bieten kun je het beste pas toevoegen zodra de linzen al gaar zijn zodat de bieten steviger zullen blijven.

Linzen met rode biet en walnoten ingrediënten

Recept linzen met rode biet en walnoten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten + evt. wachttijd

Afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt kan het zijn dat je deze het beste eerst een nacht in koud water kunt laten wellen. Hierdoor zal de kooktijd verkort worden.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes en zet opzij.

Linzen met rode biet en walnoten
Linzen met rode biet en walnoten

De linzen met rode biet en walnoten afmaken – 50 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. 

Voeg 200 gram groene linzen toe samen met 150 ml bietensap, 600 ml groentebouillon en een laurierblaadje. Zet het vuur middelhoog en breng aan de kook.

Mocht je rauwe bietenblokjes gebruiken voeg je deze toe zodra de bouillon kookt. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de linzen rustig gaar worden. 

Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort linzen, controleer af en toe en voeg een beetje extra bouillon toe wanneer de linzen nog niet gaar zijn. 

Voeg de blokjes gekookte bieten toe zodra de linzen gaar zijn.

Verwijder het laurierblad en breng de linzen op smaak met peper, zout, 50 gram blauwschimmelkaas en 3 eetlepels balsamico azijn.

Serveer de linzen met stukjes walnoot, verse dille, een scheutje notenolie en zachte geitenkaas. Eet smakelijk!

Tips!

Welke linzen voor een linzen stoofpotje?

Je kunt verschillende soorten linzen gebruiken, zoals groene linzen of zwarte linzen maar je kunt ook blonde linzen gebruiken.

Welke kaas past het beste bij rode bieten?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, maar een sterke kaas zoals geitenkaas en blauwschimmelkaas past perfect bij rode biet.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
609.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.05 g
25.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.8 g
13.12 g
Eiwitten
29.63 g
Vezels
12.6 g
Natrium
2457.72 mg
Mineralen
Ijzer
6.63 mg
Calcium
367.97 mg
Magnesium
142.29 mg
Kalium
142.29 mg
Fosfor
504.74 mg
Koper
0.78 mg
Zink
3.46 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
1.22 µg
Vitamines
Vitamine C
27.26 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
385.97 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.72 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
213.78 µg
Vitamine E
1.08 mg
Vitamine K
26.95 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Linzen met rode biet en walnoten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.