Linzen met rode biet en walnoten

(4)

Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024

Een vegetarisch gerecht voor de bieten liefhebbers, vol van smaak omdat de linzen de bietensmaak volledig zullen opnemen.

Mocht je geen rode bietensap kunnen vinden, kun je (rauwe) bieten door een sapcentrifuge (slowjuicer) halen.

Je kunt zowel rauwe als gekookte bieten blokjes gebruiken voor dit recept. Rauwe bieten zullen tegelijk met de linzen gaar worden, gekookte bieten kun je het beste pas toevoegen zodra de linzen al gaar zijn zodat de bieten steviger zullen blijven.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Linzen met rode biet en walnoten

Ingrediënten


  • 200 gram groene linzen
  • 3 rode bieten
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 150 ml bietensap
  • 600 ml groentebouillon
  • 50 gram blauwschimmelkaas
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • kleine handvol walnoten
  • scheut notenolie
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse dille

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan met deksel
  • houten lepel

Linzen met rode biet en walnoten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/linzen-met-rode-biet-en-walnoten


Voorbereiding – 10 minuten + evt. wachttijd

Afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt kan het zijn dat je deze het beste eerst een nacht in koud water kunt laten wellen. Hierdoor zal de kooktijd verkort worden.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes en zet opzij.

Linzen met rode biet en walnoten
Linzen met rode biet en walnoten

De linzen met rode biet en walnoten afmaken – 50 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. 

Voeg 200 gram groene linzen toe samen met 150 ml bietensap, 600 ml groentebouillon en een laurierblaadje. Zet het vuur middelhoog en breng aan de kook.

Mocht je rauwe bietenblokjes gebruiken voeg je deze toe zodra de bouillon kookt. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de linzen rustig gaar worden. 

Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort linzen, controleer af en toe en voeg een beetje extra bouillon toe wanneer de linzen nog niet gaar zijn. 

Voeg de blokjes gekookte bieten toe zodra de linzen gaar zijn.

Verwijder het laurierblad en breng de linzen op smaak met peper, zout, 50 gram blauwschimmelkaas en 3 eetlepels balsamico azijn.

Serveer de linzen met stukjes walnoot, verse dille, een scheutje notenolie en zachte geitenkaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Linzen met rode biet en walnoten: Veel gestelde vragen

Welke linzen voor een linzen stoofpotje?

Je kunt verschillende soorten linzen gebruiken, zoals groene linzen of zwarte linzen maar je kunt ook blonde linzen gebruiken.

Welke kaas past het beste bij rode bieten?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, maar een sterke kaas zoals geitenkaas en blauwschimmelkaas past perfect bij rode biet.

0 reacties op Linzen met rode biet en walnoten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.