Zuurkoolquiche met rookworst

(13)

Een winterse zuurkoolquiche met rookworst zal je positief verrassen. Een hartige taart met zuurkool bomvol smaak, extra lekker met spekjes en appel.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zuurkoolquiche met rookworst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 500 gram zuurkool (of wijnzuurkool)
  • 1 appel
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 3 grote eieren
  • 200 ml room
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • handvol paneermeel
  • 1 rookworst
Zuurkoolquiche met rookworst Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vergiet
  • oven
  • quiche vorm (28 cm)
  • siliconen kwast
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • vork
  • middelgrote kom
  • aluminiumfolie

Bereiding


Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolquiche-met-rookworst


Voorbereiding – 5 minuten

Plaats de zuurkool in een vergiet en druk zo veel mogelijk vocht eruit. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Zuurkoolquiche met rookworst
Zuurkoolquiche met rookworst

Zuurkoolquiche met rookworst afmaken – 1 uur + 10 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een middelgrote bakpan. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. 

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg, vouw eventueel de randen iets naar binnen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel een laagje paneermeel over de bodem.

Meng de uitgelekte zuurkool in een kom samen met de spekjes en appel en verdeel dit dan over het bladerdeeg. Druk goed aan en zorg dat de bovenkant vlak is.

Plaats 3 grote eieren samen met 200 ml room en 2 theelepels mosterd in de kom en klop dit los met een vork. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de zuurkool.

Snijd de rookworst door de helft en leg de rookworst helften bovenop. Druk alles goed aan en bak de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Dek de quiche vervolgens af met aluminiumfolie en bak deze nogmaals een half uur. Zonder folie zal de rookworst namelijk uitdrogen en/of verbranden.

Haal na een half uur de folie van de quiche, mocht deze nog niet mooi goudbruin zijn kun je deze nog kort terug in de oven zetten. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

13 stemmen

Zuurkoolquiche met rookworst: Veel gestelde vragen

Welke zuurkool voor zuurkoolquiche?

Je kunt standaard zuurkool gebruiken, maar wijnzuurkool is kruidiger dus geeft meer smaak. Je kunt de zuurkool kopen in vacuümzakken of als verse zuurkool. Je kunt ook zelfgemaakte zuurkool of wijnzuurkool gebruiken.

Mijn zuurkoolquiche is nat, hoe komt dit?

Wanneer de quiche nat is, kan dit komen omdat de zuurkool nog te nat was. Zorg ervoor dat de zuurkool echt goed is uitgeknepen.

Het laagje paneermeel zal vocht opnemen, dus vergeet deze zeker niet. Je kunt de zuurkoolquiche bij natte zuurkool ook nog langer met aluminiumfolie bakken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.