Een winterse zuurkoolquiche met rookworst zal je positief verrassen. Een hartige taart met zuurkool bomvol smaak, extra lekker met spekjes en appel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de zuurkool in een vergiet en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Bak de spekjes enkele minuten in een middelgrote bakpan. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Bekleed de taartvorm met bladerdeeg, vouw eventueel de randen iets naar binnen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel een laagje paneermeel over de bodem.
Meng de uitgelekte zuurkool in een kom samen met de spekjes en appel en verdeel dit dan over het bladerdeeg. Druk goed aan en zorg dat de bovenkant vlak is.
Plaats 3 grote eieren samen met 200 ml room en 2 theelepels mosterd in de kom en klop dit los met een vork. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de zuurkool.
Snijd de rookworst door de helft en leg de rookworst helften bovenop. Druk alles goed aan en bak de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de quiche vervolgens af met aluminiumfolie en bak deze nogmaals een half uur. Zonder folie zal de rookworst namelijk uitdrogen en/of verbranden.
Haal na een half uur de folie van de quiche, mocht deze nog niet mooi goudbruin zijn kun je deze nog kort terug in de oven zetten. Serveer direct, eet smakelijk!
Welke zuurkool voor zuurkoolquiche?
Je kunt standaard zuurkool gebruiken, maar wijnzuurkool is kruidiger dus geeft meer smaak. Je kunt de zuurkool kopen in vacuümzakken of als verse zuurkool. Je kunt ook zelfgemaakte zuurkool of wijnzuurkool gebruiken.
Mijn zuurkoolquiche is nat, hoe komt dit?
Wanneer de quiche nat is, kan dit komen omdat de zuurkool nog te nat was. Zorg ervoor dat de zuurkool echt goed is uitgeknepen.
Het laagje paneermeel zal vocht opnemen, dus vergeet deze zeker niet. Je kunt de zuurkoolquiche bij natte zuurkool ook nog langer met aluminiumfolie bakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.