Broccoli stamppot

(20)

Een overheerlijke broccoli stamppot is een ideale doordeweekse maaltijd. Deze stamppot met broccoli en spekjes zit bomvol smaak en is makkelijk te maken.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Broccoli stamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 800 gram broccoli
  • 3 uien
  • 200 gram spekjes
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 2 rookworsten
Broccoli stamppot Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • aardappelstamper

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccoli-stamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappelen in het kokende water.

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en schil de broccoli stronk. Snijd de stronk in stukjes en voeg deze samen met de broccoli roosjes toe aan de aardappelen. Kook de aardappelen samen met de broccoli tot deze gaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Pel de ui en snijd deze fijn.

Broccoli stamppot
Broccoli stamppot

De broccoli stamppot afmaken – 15 minuten

Bak de spekjes in een middelgrote bakpan en voeg na enkele minuten de fijngesneden ui toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden. Verwarm de rookworst in heet water.

Giet de aardappels en broccoli af en stamp deze vervolgens grof met een aardappelstamper. Voeg een klontje boter toe en maak de stamppot smeuïg met een scheut melk.

Voeg de spekjes en ui toe en breng de broccoli stamppot op smaak met peper, zout, 2 eetlepels grove mosterd en 1 theelepel nootmuskaat.

Serveer de broccoli stamppot met rookworst en eventueel extra mosterd of piccalilly, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

20 stemmen

Broccoli stamppot: Veel gestelde vragen

Wat is de beste aardappel voor stamppot?

De meest geschikte aardappel om stamppot mee te maken is een kruimige aardappel. Kruimige aardappelen, ook wel bloemige aardappelen genoemd, zijn aardappelen die na het koken snel uit elkaar vallen. Doré en eigenheimer zijn de meest voorkomende kruimige aardappelsoorten.

Is stamppot goed voor je?

Een stamppot bevat vaak redelijk wat calorieën, dit komt o.a. door de aardappelen maar ook door de toevoeging van boter, spekjes e.d. Kook de stamppot niet te lang, hierdoor gaan namelijk meer vitamines en vezels van de groenten verloren.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.