Pompoenstamppot
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenstamppot

Een pompoenstamppot met gehaktballetjes in een ketjapsaus is een heerlijke doordeweekse maaltijd tijdens een koude herfst- of winterdag. Extra lekker met geroosterde pompoen.

1 uur
4 personen
Recept pompoenstamppot
Pompoenstamppot ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul een grote pan met een flinke laag water en breng aan de kook.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken. Pel de uien en snijd 1 ui grof en 1 ui fijn.

Verdeel de pompoen en grove ui over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de takjes tijm ertussen. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten, tot de ui en pompoen volledig zacht zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van het formaat van de pompoenstukken.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze grof. Plaats de aardappelen in het kokende water en kook deze gaar in ongeveer 20 minuten.

Pompoenstamppot
Pompoenstamppot

Pompoenstamppot met gehaktballetjes afmaken – 20 minuten

Meng het gehakt met de fijngesneden ui, 1 ei en een handvol paneermeel. Voeg net zoveel paneermeel toe tot je balletjes kunt vormen, maar voeg niet teveel toe want dan zal de smaak minder worden.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol kleine gehaktballetjes met je handen.

Verhit ongeveer 50 gram boter in een grote bakpan en bak de gehaktballetjes mooi bruin. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze enkele minuten mee.

Schenk 100 ml ketjap erbij en laat de gehaktballetjes gaar worden in ongeveer 10 minuten.

Giet ondertussen de aardappelen af zodra deze gaar zijn en voeg de pompoen en ui toe (zonder tijmtakjes). Gebruik een aardappelstamper om de stamppot te maken en maak smeuïg met een klontje boter en een scheut melk. 

Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes en maak af met pompoenpitten, eet smakelijk!

Tips!

Welke pompoen voor pompoenstamppot?

Je kunt alle soorten pompoen gebruiken die je wilt, zoals een flespompoen, hokkaido pompoen of een stuk van een reuzenpompoen.

Kan ik spekjes toevoegen aan de stamppot?

Je kunt eventueel gebakken spekjes toevoegen aan de pompoenstamppot, stukjes appel combineren er ook lekker bij.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pompoenstamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.